Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek mi a lényege a...

Győrfiné Tóth Mária kérdése:

Szerintetek mi a lényege a reinkarnációnak?

Figyelt kérdés

2012. nov. 2. 16:57
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm aki válaszolt és sok értékes választ kaptam.Én teljes bizonyossággal hiszem,hogy nem egy életünk van ha nem sok-sok életünk során jutunk el a megvilágosodáshoz és kiváncsi voltam mi a Ti véleményetek?
2012. nov. 3. 14:59
 12/21 Antimod ***** válasza:
78%

"Szerintem ne gondolkozz rajta sokáig, mert be fogsz golyózni!"

:) A magam részéről inkább az ellenkezőjét javaslom. A döntés joga pedig a tiéd, kérdező.

Én is úgy tudom, hogy a lelki fejlődés a lényeg, mert önmagadat egy ilyen, nem kifejezetten támogató közegben tudod csiszolni a legjobban. Az, hogy a földi pályafutás végeztével eljön-e az ún. megvilágosodás, számomra erősen kérdőjeles, mert úgy tudom, jónéhány lépcsőfok van még, mire a lélek eljut a létezés valódi értelmezésének képességéhez.

2012. nov. 3. 18:47
 13/21 anonim ***** válasza:
A reinkarnáció oka a bűnbeesés miértje.A karma cselekvést jelent,a vágyunkat megtenni átélni azzá lenni, és végül átminősíteni. Ilyen egyszerű.
2012. nov. 3. 18:53
 14/21 poiu ***** válasza:
Elfelejtettem amikor újjászülettem.
2012. nov. 5. 09:10
 15/21 anonim ***** válasza:
Nincs reinkarnáció. A tannak a lényege, hogy legyenek követői. Vallás. Talán üzlet is.
2012. nov. 5. 11:46
 16/21 anonim ***** válasza:

Az ateisták azért félnek a reinkarnációtól, mert véget vetne az erkölcstelen életüknek. Felismernék, hogy nem szabad erkölcstelenül cselekedni, mert annak rossz visszahatásai vannak.

A reinkarnáció lényege az szerintem, hogy megismerjük az igazi önvalónkat, vagyis legbenső önmagunkat! Hisz ki is az, aki reinkarnálódik? A testünk nem fog újraszületni, ezt még talán a legkeményebb ateisták is elhiszik.

A lelkünk fog újraszületni. Ahhoz, hogy megismerhesd a lelket, meg kell ismerned önmagad!

2012. nov. 5. 16:37
 17/21 dragonline ***** válasza:

7/16 írta : ''sorsát mindenki magának köszönheti a szabad akarat miatt tart ott némelyik ember ahol.... ''

Hát a Don-kanyarban elesett 200000 katona nem hiszem hogy így látja, de Hiroshima és Nagasaki áldozatai sem...

...és még pár milliárd ember aki valamikor a Földön élt biztosan nem így látja.

2012. nov. 11. 18:54
 18/21 dragonline ***** válasza:

16/17 írta :

''A lelkünk fog újraszületni. Ahhoz, hogy megismerhesd a lelket, meg kell ismerned önmagad!''

Hogy érted hogy a lelkünk fog újraszületni?

A lélek meghal a test halála után? Ha nem, mert állítólag a lélek örök, akkor hogyan tud újra megszületni,ha előtte nem halt meg?

Vagy úgy értetted hogy egy újonnan születő emberi testbe költözik a lélek?

Ez nem kizárt, csak erről sokat sajnos nem tudunk jelenleg.

2012. nov. 11. 19:06
 19/21 dragonline ***** válasza:

A kérdező kommentje:

''Én teljes bizonyossággal hiszem,hogy nem egy életünk van ha nem sok-sok életünk során jutunk el a megvilágosodáshoz és kiváncsi voltam mi a Ti véleményetek?''

Úgy 20 évvel ezelőtt regressziós hipnózisra jártam és egyszer nem volt kedvem ahhoz hogy hipnotizáljanak :-) ezért arra kértem a pszichológust, hogy inkább beszélgessünk. Ő mesélte hogy jár hozzá egy nő aki minden regressziós hipnózis alatt más és más előző életébe megy vissza de csak kizárólag egyiptomi fáraó,német-római császárként és más híres történelmi személyként hajlandó elképzelni az előző életét :-)

Ennyit a regressziós hipnózisról.

2012. nov. 11. 19:11
 20/21 A kérdező kommentje:
Szia dragonlin!Én elhiszem neked,hogy ilyen is van,de szerintem lehet,hogy az illető aki csak híres embernek látta magát előző életében az vagy nem mondott igazat,vagy tényleg híres emberként született újra ezt csak Ő tudhatja.Az biztos,hogy én 3 előző életemre emlékeztem vissza,Az elsőben az 1920-as években éltem vidéki paraszt asszonyként német országban éltem és szülésben haltam meg,majd következőben férfiként éltem ahol egy vadászaton lőttek meg és ebbe haltam bele ,és 3-ik életemben egy orosz balerina voltam és a szinpadon haltam meg.
2012. nov. 12. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!