Szerintetek mi a lényege a reinkarnációnak?
"Szerintem ne gondolkozz rajta sokáig, mert be fogsz golyózni!"
:) A magam részéről inkább az ellenkezőjét javaslom. A döntés joga pedig a tiéd, kérdező.
Én is úgy tudom, hogy a lelki fejlődés a lényeg, mert önmagadat egy ilyen, nem kifejezetten támogató közegben tudod csiszolni a legjobban. Az, hogy a földi pályafutás végeztével eljön-e az ún. megvilágosodás, számomra erősen kérdőjeles, mert úgy tudom, jónéhány lépcsőfok van még, mire a lélek eljut a létezés valódi értelmezésének képességéhez.
Az ateisták azért félnek a reinkarnációtól, mert véget vetne az erkölcstelen életüknek. Felismernék, hogy nem szabad erkölcstelenül cselekedni, mert annak rossz visszahatásai vannak.
A reinkarnáció lényege az szerintem, hogy megismerjük az igazi önvalónkat, vagyis legbenső önmagunkat! Hisz ki is az, aki reinkarnálódik? A testünk nem fog újraszületni, ezt még talán a legkeményebb ateisták is elhiszik.
A lelkünk fog újraszületni. Ahhoz, hogy megismerhesd a lelket, meg kell ismerned önmagad!
7/16 írta : ''sorsát mindenki magának köszönheti a szabad akarat miatt tart ott némelyik ember ahol.... ''
Hát a Don-kanyarban elesett 200000 katona nem hiszem hogy így látja, de Hiroshima és Nagasaki áldozatai sem...
...és még pár milliárd ember aki valamikor a Földön élt biztosan nem így látja.
16/17 írta :
''A lelkünk fog újraszületni. Ahhoz, hogy megismerhesd a lelket, meg kell ismerned önmagad!''
Hogy érted hogy a lelkünk fog újraszületni?
A lélek meghal a test halála után? Ha nem, mert állítólag a lélek örök, akkor hogyan tud újra megszületni,ha előtte nem halt meg?
Vagy úgy értetted hogy egy újonnan születő emberi testbe költözik a lélek?
Ez nem kizárt, csak erről sokat sajnos nem tudunk jelenleg.
A kérdező kommentje:
''Én teljes bizonyossággal hiszem,hogy nem egy életünk van ha nem sok-sok életünk során jutunk el a megvilágosodáshoz és kiváncsi voltam mi a Ti véleményetek?''
Úgy 20 évvel ezelőtt regressziós hipnózisra jártam és egyszer nem volt kedvem ahhoz hogy hipnotizáljanak :-) ezért arra kértem a pszichológust, hogy inkább beszélgessünk. Ő mesélte hogy jár hozzá egy nő aki minden regressziós hipnózis alatt más és más előző életébe megy vissza de csak kizárólag egyiptomi fáraó,német-római császárként és más híres történelmi személyként hajlandó elképzelni az előző életét :-)
Ennyit a regressziós hipnózisról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!