Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mit gondoltok a vonzás törvény...

Mit gondoltok a vonzás törvényéről?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok.. szerintetek ha valaki nagyon akar valakit/valamit képes bevonzani?
2012. okt. 29. 12:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha csak merengsz rajta, hogy de jó lenne valamit/valakit megszerezni, az nem működik. Semmi pottyan az ember ölébe "ingyen". Amikor "bevonzásról" beszélnek, ott arról van szó, hogy te magadnak azt a gondolatot erősíted és táplálod, hogy sikerülni fog, miközben kőkeményen meg is dolgozol érte, a lehető legtöbbet kihozva magadból. Mondok egy személyes példát. Volt egy nagyon kemény szigorlatom az egyetemen. Az évfolyamok 80%-a tologatta, mert az istennek se akart összejönni sokáig. Tanultunk, bementünk vizsgázni, de hullottak az emberek mint a legyek. Aztán a sokadik bukás után mélyen magamba néztem. Mi a kudarcom oka? 1. Sokkal jobban, pontosabban kéne tanulnom 2. Nem szabad úgy bemennem vizsgázni, hogy de jó lenne ha meglenne, jaj bárcsak meglenne, de úgyse lesz. Aztán munkának láttam. Első lépésként felvettem a kapcsolatot a szigorlatoztató tanárokkal, konzultációs időpontokat kértem, hogy gyakorolhassak. 2. Nekiültem tanulni, kőkeményen. 3. Tudatosítottam magamban, hogy ez most nem csak lehet, hogy végre talán össze fog jönni, hanem összejön. Kizártam magamból annak a lehetőségét, hogy nem fog sikerülni. Közben iszonyatosan féltem, milyen lesz, de egy percre se engedtem az agyamba férkőzni a gondolatot, hogy újra megbukom. Bemegyek, kihúzom a tételt, levizsgázom minimum kettesre. És meglett. Tudtam, hogy meglesz. Mint láthatod, 2 dolog kombinációja: a kemény meló és a pozitív gondolkodás. Biztos vagyok benne , hogyha azt erősítem magamban, hogy nem lesz meg, nem is lett volna meg.
2012. okt. 29. 18:18
 12/15 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom, hogy a vonzás törvénye csak egy ezoterikus köntösbe bújtatott pszichológiai jelenség. Ha valaki nagyon akar valamit, akkor cselekedeteit tudat alatt vagy tudatosan ráhangolja. Ezt lehet természetfelettiesen is mondani, vagyis hogy "bevonzza" a dolgot. Ha valaki hisz a "vonzás" ezoterikus oldalában, és ez jobban ösztönzi, csak hajrá. Aki viszont nem hisz benne, az a saját nevében teljes joggal mondhatja, hogy ez nem létezik.
2012. okt. 29. 19:42
 13/15 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos, hogy a vakhit egy suhintással elintézi a mentális gátakat is. Nem lehetetlen már, nem is kell semmit tudni, hogy miért volna lehetetlen. Hiszel az ügyedben. Persze nagyon sok tanulságot lehet gyűjteni akkor, ha két vakhívő összetűzésbe kerül, és egyikük hite se mutatkozik felhőtlennek. Ésszel kéne ugye. Az erőszak ostobaság, nem árt tudni.
2012. nov. 1. 18:34
 14/15 anonim ***** válasza:
Van vonzás törvénye, úgy, hogy csak a szar áramlik be az életbe, de az fénysebességgel, hogy jó is történjen, arra már nincs az univerzumnak esze. Saját tapasztalat. 7 hónapig majd beledöglöttem, hogy áthangoljam magam pozitívra, irtó nagy szellemi munka volt a szemét életemre nem gondolva megteremteni valami jobb valóságot gondolatban. Attól fogva még szarabb az életem, és totális an kilátástalan a helyzetem. Egyetlen reményem, hogy valamikor majd megdöglök, és vége ennek a szemét emberi létezésemnek.
2013. okt. 18. 22:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Igen, előbb megérné hálásnak lenni azért, ami tényleg van. Azért, hogy még mindig nem merő szenvedés az élet, és nem csak jó pillanatok vannak, hanem legtöbb szenvedésemet én okozom (okoztam), és ami marad, azon is tudok változtatni, még ha nem is biztos, hogy hú, de könnyen. Le kell jönni a nyomorgó észjárásról, észre kell venni azt, ami TÉNYLEG van. Aki belül őszinte és tárgyilagos, az nem szenved már sokáig. Talán számíthat egy ronda és követhetetlen fináléra, de utána maga Isten hordozza tenyerén... Na nem mintha a szenvedés nem épp ugyanott tőrténne, sőt. Szándékaid és szemléleted függvényében történik veled jó (mármint szerinted jó) és rossz (ami szintén először is szerinted rossz), és mind az épülésedet szolgálja, függetlenül attól, hogy te mekkorát tévedsz ezzel kapcsolatban.

Nem kell hinni nekem, nem kell hinni senkinek. Tök komolyan mondom. Legyél őszinte magaddal, figyelj a részletekre is és az egészre is, próbáld megfejteni, mi az igazság. Ha nem megy, egész nyugodtan imádkozz, hogy hadd legyen már mihamarabb tiszta a kép. Imába viszonylag kevesen haltak eddig bele. :) És döntsd el magad, hogy elhiszed-e a tényeket, amiket megengedtél magadnak, hogy átláss. Ebben kizárólag a felelősség a rossz, és persze igen rémisztő a teljes belső őszinteséggel járó kitárulkozás (a szerepek nélküliség és az igazság iránti kérlelhetetlen igény egészen fura helyzetekbe sodor, míg gyakorlott nem leszel ill. míg Isten meg nem kegyelmez a bátorságodért). Semmibe nem kerül kipróbálni. Beleőrülni nem szokott senki, akármennyire is retteg a kereső ettől a lehetőségtől. Aki "belehülyült" ebbe, az nem ezt az utat járta. Aki túl van az önámításból épült rengeteg belső gát megsemmisítésén, azt legfeljebb arról lehet felismerni, hogy kiegyensúlyozott és kész, egyébként tök hétköznapi, max egy kicsit feltűnően kellemes társaság annak, aki szintén a megnyugvást keresi.

Mi köze ennek a vonzáshoz? "Mindössze" annyi, hogy ezen a ponton a gagyi vonzásos mese helyén tárgyilagosság van, ahogy normális észjárással egyébként a többségnek.

2013. okt. 19. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!