Ha tényleg van előző élet, akkor ez az?
Fura álmom volt, vagy is inkább a vége. Egy kis házikóban laktam, amit ott az otthonomnak tekintettem, ugyebár ezt nem kell megmagyarázni, hogy álomban egy teljesen más helyet is hihetünk otthonuknak. Ott üldögéltem, egyedül voltam, újságot olvasgattam stb. Tél volt.
Ez nem a megszokott életem volt, de álmomban annak tűnt. Ott elfogadtam, hogy egyedül élek, jó is volt így nekem. (A valóságban a feleségemmel és a gyerekeimmel élek, sosem éltem egyedül)
Most ez így fura lesz, de egy nap alatt több év is eltelt álmomban. Kimentem a házból, még mindig tél volt. Sehol egy másik ház a környéken, csak fák, pusztaság és rengeteg hó.
Minden fehér volt, csak néhány fa, meg egyetlen szarvas feketéllett a nagy fehérségben. Megörültem, hogy valami más is van itt és szépen lassan elindultam a szarvas felé.
Nyújtottam a kezem és fura volt, mintha nem is az én kezem lett volna. Vastagabb volt és szőrösebb. Annyira meglepődtem, hogy elrántottam, a szarvas pedig elrohant.
Ez után nagyon egyedül éreztem magam. Bárkinek örültem volna, de nem volt senki ebben a nagy hóban. Vissza ballagtam a házamba, amiről még mindig úgy tudtam, hogy az én házam. Már el is feledkeztem a kezemről, csak azzal a szarvas gondolatával voltam elfoglalva, hogy mennyire jó lett volna legalább megérinteni egy másik élőlényt.
Szomorú voltam, de nagyon. Még ébren sem voltam ennyire szomorú. Mentem az újságért, hogy az hátha eltereli a gondolatom és ekkor megint megláttam a kezemet. Elkezdtem rohanni egy tükörért, nem tudom hogy, de tudtam hogy hol a tükör.
Belenéztem és nem én néztem vissza magamra. Nem én, hanem egy öreg, hosszú, ősz szakállú, bánatos ember.
Én lettem volna a Mikulás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!