De most mire gondoltál ezzel? Mert ennek különböző formái vannak. Tudathasadás, skizofrénia meg ha úgy vesszük, akár a megérzés bizonyos formáit is idevehetjük. Amúgy meg persze hogy létezik, hogy ne létezne. A pszichológia is hosszasan foglalkozik ezzel a témával, de ahogy olvasom, az ezotéria is foglalkozik vele. Szóval ha a kérdés a létezésére vonatkozik akkor igen létezik, ha másra akkor komiban a kérdést :)
2012. szept. 27. 19:42
12/31 Lóna Rapson válasza:
A skizofrénia és a tudathasadás két külön dolog, egy testben egy lélek van, pont, nincs variáció. a Skizofrénia az, amikor az ember megviselt idegrencere lévén hallucinál, és ez által nem teljesen tiszta odabent a kép, az ilyen emberek hajlamosak elhajlásokra, és erőszakra. a Tudathasadásról sajnos nem sokat tudnak az elmeorvosok sem, pedig folyamatosan tanulmányozzák, amit tudnak az az, hogy a kettő nem ugyanaz, ugyanis tudathasadásnál az illető nincs magánál, azaz amíg az egyik fél alszik, a másik éber. Viszont a nevéből is az következik, hogy ez a szilánk az eredeti egyénből hasadt le. Ebből következik, hogy nincs belőle kettő, csak egy, de annak két fele. Viszont gyógyítani nem tudják azt hiszem, legalábbis legutóbbi értesüléseim szerint nem tudják.
2012. szept. 27. 19:58
13/31 A kérdező kommentje:
Szóval egy testben 1 lélek..és már bocs de jóval 40 fölötti IQ-m van..viszont jártam orvoshoz...nem tudtak mondani semmit, nem tévképzet mert nem törhető meg...és nem is skrizofénia vagy tudathasadás...ez nálam főként álmokban jelent meg 4 éves korom óta...mostanában kezdenek problémák adódni belőle de nem más emberekre nézve csak magamra.
Kedves 7-es! Kár, hogy neked nincs neved, csak véleményed, így bizony nehéz a megszólítás. De mindegy.
Ha már így érdeklődsz, azért foglalkozok az ezotériával, mert meg akarom érteni az ezotérikus emberek gondolkodásmódját, észérveket akarok látni, de eddig ennek többnyire csak az ellenkezőjét tapasztaltam. Nem akarok kötekedni, de a számomra hülye kérdésekre, csak hülye válaszokat tudok adni, ezt Te is beláthatod. Ráadásul, ami engem is nagyon meglepett, a toplistán most éppen ebben a témakörben vagyok a legjobb. A 6. helyen állok, míg pl. a tudományokban csak a 8-on. Pedig itt csak mint laikus próbálok érdeklődni. Szerencsére találkoztam már itt jó néhány értelmes vitapartnerrel is, akikkel hosszan győzködtük egymást, sőt olykor közel azonos álláspontra kerültünk. De csalódnom kell, mert itt az értemes, vitára képes ezo-partnerek eléggé kevesen vannak.
2012. szept. 27. 21:30
én úgy tudom, hogy egy testre van 2-3 szellem, ami elakarja foglalni azt. de szerintem csak egy lélek van egy testben és azt a testet csak akkor tudnák elfoglalni, ha kiszakadna teljesen a saját lelked. Asztrálutazás során kint vagy a testedből, de nem teljesen mert az ezüstzsinór összeköt, ha elakarna foglalni egy másik lélek, akkor a sajátod ösztönösen vagy "automatikusan" visszaugrik a testedbe.
2012. szept. 27. 21:39
Én überelek mindenkit:3 test 1 lélekben.
2012. szept. 27. 23:56
Kedves Alex. A 7-es megszólítás is jó lesz. Nem akartam kekec lenni, de a válaszod, az 1. nem volt válasz a kérdésre és nem is látszik, hogy akartál volna komolyan válaszolni. Én is azért böngészek itt mert érdekelnek a kérdések és a válaszok is, akkor is, ha sok félék. H olyan kérdést találok, ami nem érdekel, vagy nem tetszik, kikerülöm. Attól, hogy számomra érdektelen, vagy furcsának tűnik, nem értékelem alul a kérdezőt, nem gúnyolódom, főként, ha neki ez fontos. De bocs, ha megbántottalak. Üdv: Hetes
2012. szept. 28. 00:32
2012. szept. 28. 03:14
19/31 A kérdező kommentje:
Túl sok értelmes választ nem kaptam...
4/19 tegnap 17.15 :-)))))
Huha! Micsoda tudományos szerű bele magyarázat:-)))) Majdnem leestem a székről:-) Honnan ez a sok ,,okosság" amiket leírtál?
Egyébként kaptál néhány értelmes és komoly választ, nem csak kötekedést. Ott van a disszociatív személyiség, stb.
2012. szept. 28. 19:26
Kapcsolódó kérdések: