Van újjá születés? Ha igen van rá bizonyíték? Legem van ebből az életből ami van. Gondolkodom rajta hogy véget vessek ennek.
egy roncs vagyok. gyerekként hormonaimat piszkálták a szüleim, mert egyszerűen nem szálltak le arról hogy vékony vagyok. és kamaszként már felhizlaltak 150 kilóra. majdnem meghaltam, de önerőből lefogytam, azonban emiatt sérvem lett, emiatt epeköveim lettek amik fájnak, emiatt minden bajom van, borzalmas állapotban van a testem. tönkrement az egész rohadt életem. és ha van új életre lehetőségem, én komolyan azon gondolkodom, hogy ennek a mostaninak véget vetek, mert csak kínt okoz. újra fiatal akarok lenni, egészséges, és újra gyerek, újra normális.
F
Úgy tudom, aki öngyilkos lesz, annak következő életében sokkal nehezebb élete lesz, mint most, mert minden ebben az életében meg nem tett dolgát újra meg kell tennie, plusz még új nehézségeket is át kell élnie az új életből fakadóan.
Plusz fennáll az esélye hogy az emberből kísértet lesz, mert éppen meggondolja magát a halál előtt és ez problémát okoz..
15 milliárd éves a mi világegyetemünk, érezted azt hogy eddig valaha is éltél. Én nem.
Mai becslések szerint 1-100 milliárdszor annyi csillag van világegyetemünkben (10^22-10^24), mint az embernek testi sejtje (10^13-on), galaxisok keletkeznek és pusztulnak. Azaz a világegyetem számára 1-100 milliárdszor kisebb jelentőségű egy csillag, mint az embernek egyetlen parányi sejtje.
Egy ilyen hatalmas rendszer, amely engedi galaxisok pusztulását, miért akarna konzerválni egy emberi lelket.
Biztos hogy nálad sokkal szerencsétlenebbek is vannak, pl. vaknak lenni szerintem sokkal borzalmasabb.
Szerintem nincs újjászületés.
De, az újjászületés tana azt tanítja, hogy, ha v.mit most nem oldasz meg, következő életedben visszajön, úgyhogy nem éri meg az öngyilkosság.
Keress egy jó pszichológust, és rendbe fogsz jönni lelkileg!
akár van, akár nincs, a halál után csak rosszabb jöhet.
Ateizmus szerint: megsemmisülsz, kész, vége, se kép, se hang. Annál bármi jobb.
Kereszténység: pokolra jutsz. Szintén bármi jobb.
Buddhizmus: újjászületsz, és minden megoldatlan problémád visszajön előző életedből, meg kell őket oldanod, plusz újak jönnek. Inkább oldd meg egyszer.
Keress egy pszichológust és valakit, aki tud segíteni, hogy rendbe jöjjön a tested nagyjából.
Van reinkarnáció, DE ha öngyilkos leszel, annak a következményei rosszabbak, mintha leélnéd betegen az életed.
A fizikai betegségek arra utalnak, h az ember lelkében nem stimmel valami, ha a lelkedben helyreteszed a dolgokat a tested is rendbe jön. Isten nem ad nehezebb terhet annál amit az ember elbírni képes.
Mindemellett egy kis optimizmus sem árt, tudod a legmélyebb pontról már csak felfelé vezet az út.
Na a rengeteg közhely után íme néhány videó amit szerintem érdemes lenne megnézned:
http://www.youtube.com/watch?v=f5TRQHvk-D4
http://www.youtube.com/watch?v=_LoCUJw3V-c
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!