Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Teljesen megzavarodtam....

Teljesen megzavarodtam. Szerintetek mit tegyek? Melyik vallást válasszam?

Figyelt kérdés
nagyszüleim, szüleim kiskorom óta keresztény életre neveltek. leginkább a nagymamám, szüleimnek nemvolt konkrét vallása de ugyanúgy hittek Istenben. megkeresztelte, elsőáldozó is voltam majd 5.es-6.os koromban döntöttem úgy hogy nemleszek erős kersztény így nemis fogok bérmálkozni. és nemrég vettem észre hogy inkább a busshizmus valláshoz kötődöm. nemtudom hogy akkormost válatsak-e vallást, tehát legyek buddhista vagy maradjak kersztény. nemtudom hogy melyiket válasszam, szerintetek mit tegyek?

2012. aug. 26. 09:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Mégha a buddhizmushoz érzed magadat közelebb mindinkább a kereszténységhez akkor is több választási lehetőséged van! Az egyik ismerősöm is kereszténynek született de a buddhizmus is foglalkoztatja. Tibetbe jár ki, varázsol, spirituális energiát gyűjt, utaztat. De a kereszténységét is megtartotta. Én is keresztény vagyok, bár nrm értek mindennel egyet pl a Biblia tanításával, az egyház törvényeivel. Szóval lényegében evvel annyit akartam mondani, hogy mindenki gyakorolja saját akarata szerint a vallását.
2012. aug. 26. 14:08
 12/31 anonim ***** válasza:
ott volt a ha tudna is, te nagyon okos.
2012. aug. 26. 14:14
 13/31 anonim ***** válasza:
Mindegy melyiket választod, istent önmagadban fogod megtalálni úgy így-is úgy-is;)
2012. aug. 26. 23:45
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor tisztázzunk valamit, mert látom itt sokan tévedésben élnek. A buddhizmus nem egy vallás és Buddha nem egy Isten :) Tudom, anyám gyakorló buddhista.
2012. aug. 27. 04:19
 15/31 anonim ***** válasza:
Buddháknak nevezik a megvilágosult embereket akik vagy újra leszülettek, hogy tanítsanak, vagy akkori életük során világosodtak meg. "Buddha" polgári neve sem ez volt, ez egyfajta titulus... sőt rajta kívül még nagyon sokan voltak.... remélem értitek.
2012. aug. 27. 04:20
 16/31 anonim ***** válasza:
Értem, hogy mire gondolsz (és tudom, hogy nem nekem szólt, amit írtál). Tény, hogy sok buddha van, de Buddha csak egy (Gautama Sziddhártha).
2012. aug. 27. 10:43
 17/31 anonim ***** válasza:

Ahogyan a hatodik is írta, találd meg a saját hitedet, akár vallástól függetlenül is. Keresztényként azt kéne mondanom, maradj, de mivel én is sok vallásból vettem át ezt-azt, inkább azt mondom, találj ki egy "saját hitet", ami alapján élni tudsz. Akkor egyedi ember leszel.

A kilencediktől kérdem, akkor Jézus előtt senki nem jutott a mennybe? Mi lenne, ha így értelmeznénk Jézus szavait:

Találd meg a saját utadat, fedezd fel az igazságot, aszerint élj értékes életet, így általam (aki az Út, az Igazság, és az Élet) a mennybe jutsz.

Említeném, hogy tényleg mindegy, minek hívod, mert nincsen keresztények Istene, Allah, stb. van Isten, és akárki akárhogyan hívja, ő Az Isten, mindenkié, és minden vallásút befogad az országába, ha jó emberként él, és minden bűnösnek megbocsát vallástól függetlenül.

Továbbá hadd hívjam fel a figyelmedet Ezekiel szavaira:

"Ha az igaz, igazvoltában bizakodva gonoszságot visz végbe, nos, akkor nem emlékezem többé igazvoltára, hanem meg kell halnia a gonoszsága miatt. (...)Az istentelen mégis elhagyja bűnét, és a törvény és az igazság szerint jár el, (...) biztos, hogy életben marad és nem hal meg. (...) A törvényhez és az igazsághoz szabta tetteit, azért hát élni fog. (...) Mindenki fölött a maga útjai szerint ítélkezem."

Mielőtt bárki rám támadna, a sok (...) nem a nekem nem tetsző, más értelmű részeket takarja, hanem csak próbáltam lerövidíteni, ne írjam már le az egész Bibliát. Utána lehet nézni (fejezetet verset nem tudom fejből), ez az értelme.

Szóval kedves kérdező, azt hiszem, kövesd a szüleidet, akiknek "nem volt konkrét vallása de ugyanúgy hittek Istenben", (meg még nyilván sok mindenben), alakítsd ki a saját világnézetedet.

De ha ragaszkodsz a buddhizmushoz, és minden részletében neked megfelelőnek tartod, természetesen lépj közéjük nyugodtan, nem akarlak én félúton megállítani :)

Sok sikert! Szívből remélem, hogy megtalálod az utadat! Isten segítsen és vezéreljen!

2012. aug. 27. 19:24
 18/31 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Említeném, hogy tényleg mindegy, minek hívod, mert nincsen keresztények Istene, Allah, stb. van Isten, és akárki akárhogyan hívja, ő Az Isten,..."

Allah! Arab szó. Jelentése: Isten=Allah

"A kilencediktől kérdem, akkor Jézus előtt senki nem jutott a mennybe? Mi lenne, ha így értelmeznénk Jézus szavait:

Találd meg a saját utadat, fedezd fel az igazságot, aszerint élj értékes életet, így általam (aki az Út, az Igazság, és az Élet) a mennybe jutsz."

A kérdésedre egy bibliai igével válaszolok. János 3:13 Mert nem ment fel a mennybe senki, csak az, aki a mennyből szállt le, az Emberfia.

A mi lenne ha dolgokat szeretem. Viszont a tényen nem változtat.

Jézus kijelenti: -"Én vagyok az út.."

Nem azt mondja hogy az ő példája EGY út. Hanem "ÉN" vagyok az út az igazság és az élet.

S még azt is kijelenti Jézus ,hogy senki sem mehet az Atyához csak is őáltala.

2012. aug. 27. 21:20
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

utolsó: gondolkozz el.

Vegyünk egy ateista férfit. Szereti a gyerekeit, a feleségét, adakozik a szegényeknek, támogatja a kórházakat, az árvákat, de nem hisz Istenben. A pokolra fog jutni sorozatgyilkosok közé?

Most vegyünk egy katolikust. Megcsalja a feleségét, veri a gyerekeit, de a nyilvánosság előtt adja a rendes embert, minden nap templomba jár és megjátssza magát. A mennybe jut?

2012. aug. 28. 12:10
 20/31 anonim ***** válasza:
előző vagyok. Még hozzátenném, hogy Jézus nem egy ember volt, hanem Isten, és mint ilyen, sokféleképpen lehet felfogni a létezését. Az emberek úgy képzelik el Istent, mint egy másik embert, a képeken is úgy ábrázolják, de igazából nem az. Ő maga a Szeretet, az Élet és az Igazság. Jézus szavait úgy is értelmezhetjük, hogy ő, mint Isten fia, szintén magában foglalja ezeket a fogalmakat, így általa=ezek által a mennybe juthat.
2012. aug. 28. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!