Teljesen megzavarodtam. Szerintetek mit tegyek? Melyik vallást válasszam?
Elkötelezettség nélkül, előzetesen ismerkedj meg ezzel is, azzal is, és meglehet, hogy önmagadban találsz a kettő ötvözetéből egy harmadikat. Az lesz az igazi!
Isten mindenütt ott van, nemcsak a templomban!
Hogy a keresztények Istennek nevezik, a buddhisták Buddhának, az iszlám Allah-nak, teljesen mindegy.
Mindenütt ott van, mindig segít, ha kéred, és őneki teljesen mindegy milyen néven szólítod!
Miért kellene választani? Miért kellene egy standard hithez ragaszkodnod? Olvass sokat, és alakítsd ki, hogy te miben hiszel. Mára ezek teljesen elkanyarodtak a gyökerektől (ha sokat olvasol, akkor rá fogsz jönni), ezért sem értem, hogy miért kellene egy az egyben követni őket. Jézus és Buddha forogna a sírjában, ha tudna. Ráadásul a különböző vallásoknál sok egyezés van, ha az alapokat nézzük, a csomagolásban van jelentős eltérés.
Persze így nem lenne meg az az élmény, ami sok vallásos ember számára fontos: egy hatalmas csoporthoz tartozni. Egyedül lennél. De legalább nem kellene olyan dolgokat magadra erőltetned, amiben nem hiszel teljes meggyőződéssel.
Vidiripi
János 14:6 Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.
Ezek Jézus szavai.
Igaz ez a buddhizmusra is? Náluk van az igazság és az élet? Talán merülj el kicsit jobban a Bibliában ne a katolicizmusban hanem a Bibliában kezd az evangéliumokkal. Ha további kérdésed van akkor szólj!
Vidiripi
"Hogy a keresztények Istennek nevezik, a buddhisták Buddhának, az iszlám Allah-nak, teljesen mindegy.
Mindenütt ott van, mindig segít, ha kéred, és őneki teljesen mindegy milyen néven szólítod!"
Jézusnak nem volt mindegy hogy hogyan szólítja ő mennyei Atyának szólította.
"Jézus és Buddha forogna a sírjában, ha tudna."
Ez jó volt viccnek. Jézus nem forog a sírjában mert ő feltámadt. Buddha viszont nem. Buddha halott Jézus él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!