Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha ebben az életemben elére...

Adriennjeni kérdése:

Ha ebben az életemben elére bizonyos szellemi fejlődéseket, és itt ne csak a humá tudás felesztésére gondolom, hanem valami többre, ami megmagyrzhatatlan ---- (? )

Figyelt kérdés

( pl. a emberi kapcsolatok által, az érzelmek, a környezetem rám való hatása, kezelése, által megszerzett elme fejlesztésére), a következő, esetleges reinkarnáció során lesz rám hatása?

Tudom, hogy ez bonyolult téma és nehezen érthető és kifejthető. Valahogy, mintha mélyről belőlem törne fel az ezoterika utáni tudásvágy. Mindegy,hogy a távgyógyitás vagy a halál, reinkarnáció, vagy Ufók, angyalok az ihletők. Egyszerüen nem értem, hogy miért, de vonz. Egyetlen könyvet sem olvasok szivesen, csak az ezoterikával foglalkozókat, lehet az reinkarnáció, angyalok, vagy ufók témájú. Hozzáteszem a szüleim is ezoterika mániásak, távgyógyitást és energia gyógyitást tanultak. Mi lehet a bajom?

2012. jún. 21. 10:23
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
A helyesirási hibákért bocsi! XD netbook :(
2012. jún. 21. 10:25
 2/16 anonim ***** válasza:
nemsoká feemelketünk
2012. jún. 21. 10:32
 3/16 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem nálad olyan állapot áll fenn, mint a fanatikus vallásosoknál.

CSAK A BIBLIÁT OLVASNI

ÉRTELEM NÉLKÜLI "VONZÓDÁS"

És még bele is születtél, vagy túl nagy hatást gyakorolt rád gyerekkorodban a szüleid hite.

2012. jún. 21. 10:43
 4/16 anonim ***** válasza:
66%
Nem a tudás megszerzéséhez kell az erő, hanem az elviseléséhez. Az embereket nem megismerni nehéz, hanem megszeretni őket, egyenlően mindenkit. A másik legnehezebb lemondani az ítélkezésről. A következő nehézség pedig a nem kérdezni. Nem kérdezni. Gondolkodni.
2012. jún. 21. 12:19
 5/16 anonim ***** válasza:
A legtöbb ember aki ilyesmivel foglalkozik érez egy űrt magában, amit megpróbál kitölteni. Vannak akik megkeresztelkednek, vagy beállnak kisebb felekezetekhez, esetleg szektákba, és vannak akik az ezotéria felé fordulnak. Persze legtöbbjüknek még ez sem tölti ki azt az ürességet amit éreznek, és ezért mindent egyszerre próbálnak befogadni a választott területükön. Ebből lesz a szektás hittérítő, vagy azok az ezoterikusok, akik mindent konzumálnak, szűrés, és kritika nélkül. Nem feltétlen kell mindenfélét összeolvasni, hanem egy szűkebb szférában érdemes elmerülni, mert valaminek a mélyebb ismerete sokkal több bizonyosságot ad, mint sokmindennek a felszínes ismerete. Tapasztalatból tudom, hihetsz nekem, legalábbis ebben a témában.
2012. jún. 21. 12:31
 6/16 A kérdező kommentje:
Hát katolikus vagyok, és nem fanatikus. azért nem jár állandóan ez a fejemben, csak mikor valami eszembe jut és elgondolkodom a dolgokon, de akkor is csak magamban. Nem beleszülettem, hanem bele láttam, abba amit csináltak, ilyen volt a baráti körük!!!! :D Szóval nem vagyok dinka! XD Utolsó, köszi!
2012. jún. 21. 15:41
 7/16 anonim ***** válasza:
76%
3as, Aki kérdez az hülye, aki nem az az is marad.
2012. jún. 21. 23:37
 8/16 anonim ***** válasza:
62%

Sok emberben megvan a misztikus dolgok iránti kíváncsiság, sőt az erős vonzódás is. Ebből élnek az ezoterikus tanok hirdetői, tanítói. Nem is rosszul.

Ez a fajta érdeklődés elvezethet egy idő után a nemlétező dolgokba vetett vak hithez is, hiszen mi értelme lenne az érdeklődésnek ha elmarad a vak hit. Onnantól nem is érdekli az ilyen embert a tudás, csak a misztikus dolgok. Elfelejt gondolkodni, nem tanul semmi értelmeset, nem is lehet meggyőzni a tudományos eredményekről mert támadásnak veszi.Ráadásul kényelmesebb is mint elmenni valami nehéz egyetemre.Egyszóval jó mélyen belebutul az ezoterikus tanokba. Ez is jó persze, hiszen az üzletnek, az ilyen ,,képzéseknek" is mennie kell. Ráadásul jó közösségi élményt ad a hasonló érdeklődésűek társasága, megerősítik egymást. Az idegen civilizációk léte ebben egy határterület, hiszen elméletileg a valódi tudomány sem zárja ki a lehetőségét. A többi inkább izgalmasan hangzó kamuság:-)))

2012. jún. 22. 08:53
 9/16 anonim válasza:

67%-os valamiért nagyon nem akarja, hogy létezzen reinkarnáció. :)

Állítsa szerint nincs reinkarnáció, ennek ellenére elég sokat foglalkozik vele, valamiért bántja a csőrét, hogy mások hisznek benne.

2012. jún. 22. 11:32
 10/16 anonim ***** válasza:
Horgászni megy a székely a fiával. Unatkozik a gyerek, elkezd kérdezősködni: Édesapám, miért nem süllyed el a csónak?-Hát én azt nem tudom, fiam. Később: A halak hogy-hogy nem fulladnak meg a vízben? -Nem tudom, fiam! Édesapám, miért kék az ég? -Honnan tudhatnám én azt, te gyerek? Édesapám, nem gond, hogy ilyen sokat kérdezek? -Kérdezz nyugodtan, fiam, mert attól okosodsz!... Na így..
2012. jún. 22. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!