Mikor mondhatja el valaki magáról, hogy ő is, és az ősei is mondjuk magyarok, vagy zsidók, vagy románok, vagy cigányok, vagy japánok?
jól tetted fel az utolsó kérdést:
"lehettél"...
Kapásból két kérdés merül fel:
van-e reinkarnáció
ha van, más népbe is beleszülethetünk-e
Senki sem tudhatja egyikre sem a választ, a kettőre együtt meg pláne nem.
De lehettél...
Na most ha arról beszélünk, hogy kinek milyen felmenői voltak, két dolgot kell tudnod:
1. Anyai-apai ágon szépen visszavezetik, ha tudják, tehát nnem reinkarnációs családfát csinálnak.
2. Előbb-utóbb mindenkinél találni egy közbeékelt másik népcsoport tagot. Igazi magyarok sincsenek már. Amíg az igazi magyar nép a Kárpát-medencébe ért, letelepedett, sok nép fiait és lányait olvasztották be, és később is. Magyarul keveredtek. Sok népnél így volt ez. (De biztos nem mindegyiknél.)
3. Ha léteik reinkarnáció - amiben én erősen kételkedek - akkor bárki bármilyen népcsoport tagjaként újjászülethet. Nem specifikus, hogy te CSAK magyar lehetsz.
Én úgy tudom hogy a Zsidók egymás közt házasodnak a vagyon a vallás, és a vér miatt. A cigányok is általában egymás közt (azt nem tudom hogy, vagyon miatt é???) De velük nem nagyon keveredne senki. Régi Indiában kaszt nélküli megvetett népcsoport.
Románok inkább keverednek bárkivel, mert elég visszamaradott szegény országból jobb életkörülményekért házasodnak, vagy emigrálnak.
Japánok 5-6000 ezer éve élnek társadalomban, szerintem ott sem keveredtek idegenekkel. Hiszen a nyugati világ is a múlt század elején nyerhetett bepillantást a kultúrájukba.
A reinkarnáció sok vallásban másképp magyarázzák, de talán általánosságban, a lélekvándorlás elsősorban teozófiai és antropozófiai szellemi irányzatokra jellemző antropológiai nézet, amely szerint az ember (más nézet szerint: általában az élőlények) lelke haláluk után bizonyos idő elteltével új emberi (más nézet szerint: emberi vagy állati) testben ismételten megszületik. Egyes keleti vallások szerint az újjászületések sorozata mindaddig folytatódik, amíg az egyre tökéletesebb életek során az egyén meg nem szabadul a karmájától, és el nem éri a nirvána állapotát.
Ebből következtetve bármilyen élőlény lehet vagyis -BÁRMI, BÁRKI...stb-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!