Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mikor mondhatja el valaki...

Mikor mondhatja el valaki magáról, hogy ő is, és az ősei is mondjuk magyarok, vagy zsidók, vagy románok, vagy cigányok, vagy japánok?

Figyelt kérdés
Tehát arra gondolok, hogy a felmenői között csak magyarok voltak. Vagy egy mai zsidónak a felmenői között csak zsidók voltak. Én hiszek a reinkarnációban, és úgy tudom, hogy akárki, akármilyen nép fiaként-lányaként újból leszülethet a földre. Ha ez így van, akkor a lélek akármelyik nemzet fiának-lányának testében élhetett itt a földön? E felvetésnek a vetületében kérnék válaszokat, lehetőleg olyanoktól, akik értik miről beszélek! Vagyis én magyarként előző életeimben lehettem akár indiai, arab,...stb?
2012. máj. 26. 16:43
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

jól tetted fel az utolsó kérdést:

"lehettél"...

Kapásból két kérdés merül fel:

van-e reinkarnáció

ha van, más népbe is beleszülethetünk-e

Senki sem tudhatja egyikre sem a választ, a kettőre együtt meg pláne nem.

De lehettél...

2012. máj. 26. 17:32
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

Na most ha arról beszélünk, hogy kinek milyen felmenői voltak, két dolgot kell tudnod:

1. Anyai-apai ágon szépen visszavezetik, ha tudják, tehát nnem reinkarnációs családfát csinálnak.

2. Előbb-utóbb mindenkinél találni egy közbeékelt másik népcsoport tagot. Igazi magyarok sincsenek már. Amíg az igazi magyar nép a Kárpát-medencébe ért, letelepedett, sok nép fiait és lányait olvasztották be, és később is. Magyarul keveredtek. Sok népnél így volt ez. (De biztos nem mindegyiknél.)

3. Ha léteik reinkarnáció - amiben én erősen kételkedek - akkor bárki bármilyen népcsoport tagjaként újjászülethet. Nem specifikus, hogy te CSAK magyar lehetsz.

2012. máj. 26. 18:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi két hozzászólást. További agyalásom eredményeként az jutott eszembe, hogy ha lehettem korábban más nemzet tagja, és még lehetek a távoli jövőben is, akkor valahogy nem kellene lennie a földön sem fajgyűlöletnek, sem nemzeteken belüli rasszista nézeteknek, mert lehettem, és lehetek még én is egy kisebbség tagja, ahol nagyon rosszul esne a diszkrimináció.
2012. máj. 27. 00:31
 4/10 anonim válasza:
55%
Bármilyen más állatként is újjászülethetünk, ezért őket se bántsuk, ha nem muszáj.
2012. máj. 28. 02:48
 5/10 anonim ***** válasza:
24%

Én úgy tudom hogy a Zsidók egymás közt házasodnak a vagyon a vallás, és a vér miatt. A cigányok is általában egymás közt (azt nem tudom hogy, vagyon miatt é???) De velük nem nagyon keveredne senki. Régi Indiában kaszt nélküli megvetett népcsoport.

Románok inkább keverednek bárkivel, mert elég visszamaradott szegény országból jobb életkörülményekért házasodnak, vagy emigrálnak.

Japánok 5-6000 ezer éve élnek társadalomban, szerintem ott sem keveredtek idegenekkel. Hiszen a nyugati világ is a múlt század elején nyerhetett bepillantást a kultúrájukba.

A reinkarnáció sok vallásban másképp magyarázzák, de talán általánosságban, a lélekvándorlás elsősorban teozófiai és antropozófiai szellemi irányzatokra jellemző antropológiai nézet, amely szerint az ember (más nézet szerint: általában az élőlények) lelke haláluk után bizonyos idő elteltével új emberi (más nézet szerint: emberi vagy állati) testben ismételten megszületik. Egyes keleti vallások szerint az újjászületések sorozata mindaddig folytatódik, amíg az egyre tökéletesebb életek során az egyén meg nem szabadul a karmájától, és el nem éri a nirvána állapotát.

Ebből következtetve bármilyen élőlény lehet vagyis -BÁRMI, BÁRKI...stb-

2012. jún. 8. 18:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó hozzászóló válaszát. Tehát az eddigiekből az derült ki számomra, hogy mindig olyan nemzetiségű vagyok, amely nemzet kultúráját, szokásait törvényeit ismerem, nyelvét anyanyelvként használom, és az adott ország állampolgárának tartom magam. Tehát korábban lehettem zsidó, indián, kínai stb., de akkor azon társadalmak tagjaként léteztem. Az állatként, rovarként stb.-kénti reinkarnálódást azért nem tudom elfogadni, mert ha a Bibliát veszem alapul, akkor az Isten saját képmására teremtett bennünket, vagyis emberi forma. Ha az idegen beavatkozást veszem figyelembe, akkor megint kizárható az emberi formától eltérő primitívebb létforma reinkarnálódáskor. A Darwini elméletnél pedig hiányzik az a láncszem, amelynek hiánya szintén az előbbieket támassza alá.
2012. jún. 9. 13:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Van valami hozzáfűzni valóm, -pl:HA,nem csak ember lehettél ,esetleg állat,vagy földönkívüli lélek, valami fényévekre létező világból,esetleg ide születhetett valaki, embernek:) Ha van lélek,nincs kizárva az idegen életforma más bolygókon:)
2012. jún. 13. 17:08
 8/10 A kérdező kommentje:
Az utolsó hozzászólást is köszönöm, annál is inkább, mert eszembe jutott, hogy kb. 5 éves voltam, mikor először éreztem valami honvágy félét oda fel a csillagok közé. Konkrétan hogy hova, azt nem tudtam, de a honvágy érzése fájdalmas érzéssel járt és jár még ma is, ha a tiszta csillagos égre nézek. Így tényleg elképzelhető, hogy ha van lélek, ami halhatatlan, akkor lehetséges más bolygóról származó lélek testet öltése a Föld nevű bolygóra.
2012. jún. 14. 13:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Talán lehetséges,hogy vannak lények,akik már azon a szinten mozognak,esetleges szeretet frekvencián :) amitől fényes lények születhettek:) egy bizonyos rezgés frekvencián élhetnek:) nem tudhatjuk sose:)
2012. jún. 14. 23:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehettél, ahogy állat, vagy nem ebben az anyagi világban élő lény is lehettél/lehetsz. Szerintem az "antirasszisták" lesznek a legszánalmasabb, csúszó-mászó pokollények a következő életükben :D
2012. jún. 15. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!