A karma törvényében lehet hiba?
A teremtés hibázhat vajon?
Én hiszek az ok-okozat törvényben, azaz, hogy minden pofont visszakapsz a élettől, legyen az negatív vagy pozitív dolog, amit adtál, az biztos, hogy nem marad szótlanul.
A halállal úgy vagyok, hogy nem feltétlen negatív dolog, sőt, szerintem nem is kéne úgy beállítani, hisz a halál az élet természetes része, két oka lehet: már elvégezte az illető a dolgát a fizikai síkon, abban az életében vagy pedig a karmája miatt hal meg pl. egy balesetben. Tehát erre alapozva nincsenek 'ártatlan áldozatok'.
Ez eddig szerintem teljesen elfogadható, ha belegondolunk a józan ész is ezt diktálja.
De ha azt mondom, hogy Hirosima, Chernobyl vagy Auswitz, akkor az összes áldozat tényleg halált vagy rokkantságot érdemelt? Akár az állatokat és a növényeket is beleértve, bár rájuk nem tudom, hogy hogy hatnak a karma törvényei.
Mit gondoltok?
Vannak Torvenyek, amik szerint elni kell minden foldi lenynek, amikor ezek szerint elnek, aztan lehet beszelni arrol, hogy ezeken a teruleteken amiket elkovettek, es azok, akik ott eltek, valoban mit kovethettek el, hogy ezt a sorsot kaptak.
Viszont a Torvenyek szerint nagyon kevesen elnek, es ezert nagyon sok tragedearol az ember tehet! TEhat Amerika, Hitler, Saddam pl. uralkodni akartak, es megkaptak azt a lehetoseget, hogy ezt megtegyek, hiszen evtizedeken keresztul uralkodtak, mint diktatorok, s mennyit artottak az emberisegnek, de mennyi kovetoje, es tiszteloje volt pl. akik a segitsegukre voltak, es tamogattak azt pl. ez is elgondolkoztato.
A második kommentelőnek van igaza.
minden katasztrőfa áldozat,, fiatalon meghalt kisgyerek, balesetben lebénult ember születése elött bevállalta hogy ez meg fog történni vele. De ezt mind saját vagy esetleg más emberek fejlődése miatt. semmi sem történik hiabavalóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!