Mit gondoltok a buddhizmusról?
ma 17:18
Hogy jössz te ahhoz, már ne haragudj, hogy fiktívnek nevezd Istent?
El sem tudnám képzelni az életem hit nélkül. Had kérdezzek vissza: egyáltalán lehet élni nélküle? Ha nincs senki, akibe kapaszkodhatnál, akkor egyedül a hit marad, hogy kihúzd magad a gödörből.
Te ezt nevezheted fiktívnek, vagy akárminek, de Isten igenis létezik.
Totya21
Ugyanúgy, ahogy te ki tudod nyitni a szád, vagy meg tudsz mozdulni.
"Ha nincs senki, akibe kapaszkodhatnál, akkor egyedül a hit marad, hogy kihúzd magad a gödörből. "
Nem kapaszkodom más hitébe, a sajátomon segítségével állok meg a lábamon. Nem a hit mivolta a lényeg, hanem hogy legyen neked. Mert bármilyen is, ha benned van, meg fog tartani akárhova mész, akárhogyan is.
Isten fiktiv?
Ezen sirva rohogtem. Koszi.
De amugy meg ha ugy vesszuk, valoban az hiszen semmi bizonyitek nincs a letezesere. Az is, hogy jezust hosszuhaju sovany szalkas fickonak abrazoljak az is eleg fiktiv. Akkoriban igy nezhettek ki az emberek, de ennyi.
Nem mondom, hogy isten nem letezik mert nem tudom. De amugy, hogyan segit neked mikor godorben vagy? Erot ad? Nem lehet, hogy az az ero benned van amugy is? Csak nem tudod hasznalni?
A buddhizmus meg egy nagyon jo dolog szerintem. En alapvetoen a tudomanyokban hiszek es az eddigi ismerettekkel eleg kompatibilis a buddhizmus. Nincsenek fiktiv istenek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!