Mi az a lélek?

Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 05:51
1 2
 11/17 Killgun ***** válasza:
65%
"Ilyen nincs!!Hogy képzelitek?!"Mondja a vak a látónak..
2011. aug. 10. 23:42
 12/17 anonim válasza:
a lélek elvileg az amitől működsz, de ez valójában az agyad, szóval valójában az agy a lélek megtestesítője
2011. aug. 11. 01:46
 13/17 anonim válasza:

A lélek az emberben lakó "vándor", aminek nincs kifejezett formája és nem egyenlő a tudattal.

A tudat az, amit a külvilág elvár tőled. Elvárják tőled, hogy csatlakozz ahhoz, amihez a te társadalmi réteged is csatlakozott már. Hogy pontosan mihez, azt csak a "rothadó rohanás" kifejezéssel tudnám érzékeltetni: Rohansz valami felé, áthágsz szabályokat és átlépsz lépcsőket, majd ott állsz a gazdagság legtetején, megcsömörlötten.

De ha még gyermekkorban megtanulod követni a lelked, ráérzel a sorsod fonalára, megtalálod a karmád (jövendőmondók segítsége nélkül) és kiteljesedsz benne.

Magyarán a lélek az a tiszta érzékelés, amit elnyom benned a társadalom, és helyette előhívja az ÉNt.

Mushroom

2011. aug. 12. 16:14
 14/17 somogyilaszlo ***** válasza:

Én tudok ajánlani egy könyvet ami egy új világképet ad és fizikai bizonyítékokkal is alátámasztja a "lélek" létezését emellett minden ezzel kapcsolatos kérdésre választ ad!A könyv címe : Balogh Béla : A végső valóság

Én is most olvastam ki ,amire emlékszem a lélekkel kapcsolatban az nem biztos ,hogy fedné a valóságot ezért nem írom le!De ha megelégszel azzal is amire emlékszem akkor írj privátot és leírom!

2011. aug. 17. 10:06
 15/17 anonim ***** válasza:

Én a leg-egyszerűbben úgy fogalmaznám, h isteni szikra. Isten szerves része, ami kiesett az egyetemes tudatból, és különböző testeket öltve inkarnációkon keresztül keresi a választ:Ki vagyok én?

Ha a lélek egy esőcsepp, Isten a végtelen óceán.

2011. aug. 21. 11:00
 16/17 D.Laci válasza:

Egyszerű dolog a 3 fő rész amiből állsz. nem mi a lélek, hanem Te vagy a lélek aki egy testet működtetsz egy elme tapasztalatain keresztül. Az agyad nem az elméd. Az csak egy kapcsolótábla.

Van egy egyszerű gyakorlat: csukd be a szemed, és képzeld magad elé egy macska képét, vagy amit akarsz és nézd meg jól. A macska képe az elméd része amit előszedtél, és ki az aki nézi ezt a képet?

2011. aug. 21. 16:28
 17/17 anonim válasza:
A lélek illúzió, nincs olyan hogy lélek. Így akarják megnyugtatni a haláltól félő embereket hogy a halál után is fennmaradnak és nem tűnnek el, pedig de. Amit sokan léleknek hisznek, az csupán a tudatunk, agyunk működésének bonyolult eredménye, semmi több.
2018. máj. 14. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!