Mi az a lélek?
A lélek az emberben lakó "vándor", aminek nincs kifejezett formája és nem egyenlő a tudattal.
A tudat az, amit a külvilág elvár tőled. Elvárják tőled, hogy csatlakozz ahhoz, amihez a te társadalmi réteged is csatlakozott már. Hogy pontosan mihez, azt csak a "rothadó rohanás" kifejezéssel tudnám érzékeltetni: Rohansz valami felé, áthágsz szabályokat és átlépsz lépcsőket, majd ott állsz a gazdagság legtetején, megcsömörlötten.
De ha még gyermekkorban megtanulod követni a lelked, ráérzel a sorsod fonalára, megtalálod a karmád (jövendőmondók segítsége nélkül) és kiteljesedsz benne.
Magyarán a lélek az a tiszta érzékelés, amit elnyom benned a társadalom, és helyette előhívja az ÉNt.
Mushroom
Én tudok ajánlani egy könyvet ami egy új világképet ad és fizikai bizonyítékokkal is alátámasztja a "lélek" létezését emellett minden ezzel kapcsolatos kérdésre választ ad!A könyv címe : Balogh Béla : A végső valóság
Én is most olvastam ki ,amire emlékszem a lélekkel kapcsolatban az nem biztos ,hogy fedné a valóságot ezért nem írom le!De ha megelégszel azzal is amire emlékszem akkor írj privátot és leírom!
Én a leg-egyszerűbben úgy fogalmaznám, h isteni szikra. Isten szerves része, ami kiesett az egyetemes tudatból, és különböző testeket öltve inkarnációkon keresztül keresi a választ:Ki vagyok én?
Ha a lélek egy esőcsepp, Isten a végtelen óceán.
Egyszerű dolog a 3 fő rész amiből állsz. nem mi a lélek, hanem Te vagy a lélek aki egy testet működtetsz egy elme tapasztalatain keresztül. Az agyad nem az elméd. Az csak egy kapcsolótábla.
Van egy egyszerű gyakorlat: csukd be a szemed, és képzeld magad elé egy macska képét, vagy amit akarsz és nézd meg jól. A macska képe az elméd része amit előszedtél, és ki az aki nézi ezt a képet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!