Szerintetek van élet a halál után? Hogyan képzelitek el a túlvilágot?
szerintem reinkarnálódunk
én nem hiszek ezekben a menny és pokol sztorikban.
http://www.youtube.com/watch?v=O9iJ5ZVpkTs&playnext=1&list=P..
Ha még nem láttátok és van pár szabad percetek mindenképp érdemes végignézni, roppant érdekes..sok kérdést felvet, vagy meg is válaszol akár..
Én személy szerint a reinkarnációban hiszek - mert ezt tartom logikusnak. A világban minden előre halad, minden fejlődik, tehát az emberi lélek is. Nyilván, ehhez az szükséges, hogy valamilyen szinten hívő legyek, de mivel nem a vallásom a kérdés, így ez nem is annyira fontos.
A menny-pokol teória számomra abszolút elképzelhetetlen. Logikátlan, mondjuk így, ha az előbb már ennek ellenkezőjével érveltem a reinkarnációra. Egyrészt nem hiszek abban, hogy egy végtelenül mindenttudó (és tegyük fel szeretetteljes) lény olyannyira hülye legyen, hogy ne lássa át a "rossz tettek" mögötti összefüggéseket és olyan kicsinyes legyen, hogy csak úgy örök szenvedésre vagy semmire ítéli azokat, akik elbuktak - mert ugye emberi szokás tévedni. Mellesleg, eme verzió esetén nyoma sincs a hosszútávú fejlődésnek.
Körülbelül én is a reinkarnációba hiszek, kivéve a lélek részét. Lényegében a lelkünk a tudásunk leképeződése, kétlem hogy tovább lehetne cipelni egy következő életbe. A testünk nem a börtönünk, csak a mi ba*ott nagy szerencsénk.
Halál után megyünk a komposztba, és újra bele kerülünk a körforgásba, meg nem marad semmi a múltunkból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!