Mit gondoltok az elméletemről?
Mennyország: egy felsőbb dimenzió, magasabb rezgésszámú terület, ahova az ember halála után egy "alagúton" keresztül jut el. Ott a teste, pontosabban lelke fénylő, csillogó lesz, majd egy idő után ujjászületik egy másik testben, és ez a folyamat addig tart, amíg el nem éri a kozmikus tudatállapotot.
Pokol: ha az elhunyt személy nem élt szeretetben, emiatt a lelke nem ment tovább, szellemként maradt itt, vagy esetleg visszafejlődött, alacsonyabb rezgésszámú területekre került.
01:53
Miért gondolod, hogy Isten bárki is pokollal büntetne? Úgy érzed ilyen gonosz?
Szia!
Nekem tetszik az elméleted! Hasonlóképp ondolom én is. Mindenesetre azt hiszem a menny/pokol elmélete és a reinkarnáció elmélete egyáltalán nem zárják ki egymást.
Szép estét neked!
ParlanDo
Nem rossz, elképzelhető.
Tovább kellene fejlesztened és bővebben elmagyaráznod:
- hol van az a magasabb rezgésszámú terület,-
- milyen testben születik újjá a "lelked" és az honnan fogja tudni, hogy a kozmikus tudatállapot hányadik szintjén van,-
- milyen szeretetben kellene élnem, hogy ne a pokolba kerüljek?
Egy kéziratban hasonló elgondolást olvastam:
- az ember teremtett lény,
- életének hossza mind a Biblia, mind a Tudomány szerint 120 év,
- a lelket kölcsön kaptuk,
- az ember feladata a lelkének finomítása és szaporítása, míg él,
- halálával a lélek egyszerre kiszabadul a testből és visszatér "teremtőjéhez" (tehát bioenergia tenyészet vagyunk),
- mennyország: ha lelkem kellően finomított és tovább "hasznosítható", akkor tovább kerül és "valahol" beépítik,
- pokol: ha lelkem "szennyezett" akkor a tisztító tűzbe kerül és finomítás után lehet hasznosítani.
(Ezeket a helyeket én sem tudom, tőled is ezért kérdezem.)
Találtam egy érdekes indián közmondást: ...ha a lélek beszennyeződik, ember lesz belőle ...
Amíg a túlvilágról anyagi testben, épp ésszel vissza nem tér valaki és el tudja mondani, hogy ott mi található, addig minden csak képzelgés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!