Mért ítélik el a húsevést a reinkarnáció hívők?
Én hiszek benne, de nem ítélem el, mitöbb, ragadozó vagyok :D
Egyébként nem alacsonyabb létforma az állat, növény, kőzet,..., csak más, más feladatok elvégzését, megtanulását teszi lehetővé, így nem is büntetés.
Nincs büntetés, csak önként vállalt újra megélés, ha valami miatt megbánást érzel halálodkor.
Egyéb iránt a biológiai körforgás fenntartása minden teremtménynek feladata, mert enélkül nem lenne létezés, fejlődés, tanulás.
Egyébként meg szerintem képmutató csak azért nem enni húst, mert sajnálják az állatkákat, vagy nem akarnak ölni, vagy hasonlók, mivel a növény is él, reagál a környezetére, érez. A fontos a tisztelet: bánj tisztelettel a teremtménnyel, amit fogyasztasz, mert az vagy, amit megeszel, s ha tiszteled,ez a tisztelet benned is megfogan.
Az elméleted és eszmefuttatásod teljesen hibás.
Nem ítél el senki semmit. Írd be a gugliba, hogy reinkarnáció, aztán olvass. 100 írás után talán már jobban fogod látni mi micsoda, de egy kis előzetes igazítás, kezdeti lökés:
- a húsevés nem elítélendő
- a nem-húsevés életforma
- egy ember nem lesz disznó
- a karma nem áll bosszút senkin, és nem büntetés
A kérdésre nem lehet egyenes választ adni sajnos, mert a reinkarnációban hívő emberek nem értenek egyet néhány dologban.
Egyesek szerint csak emberi testben folytathatod következő életed, de akad olyan nézet is, amely szerint akár állati testben is.
Ezen két felfogásra különböző vallások épültek pl. hinduizmus.
én hallottam egy olyat egyszer, hogy az állat, és most mindegy, hogy milyen, mielőtt meghalna, érzi a halált és iszonyatosan fél. ekkor a "húsa" kémiai reakciók miatt változik, és amikor az ember megeszi a módosult húst, amiből a megfőzés és megsütés nem szedi ki a "másságot", tulajdonképpen a halálfélelmet eszi meg, és tapasztja saját húsához, így növelve az arra való hajlamát. és a félelem szolgál alapul a haragnak és társainak, sőt elég sok érzelmi állapotnak.
reinkarnálódni pedig nem lehet emberből állatba. a fejlődés előre megy, nem visszafelé.
üdv
26/F
LastOne.Left
ohh és elítélésről szó sincsen, csak helyes döntésről, azért mert valaki húst eszik, attól nincsen beskatulyázva. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!