Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerinted mi lesz halál után?

Szerinted mi lesz halál után?

Figyelt kérdés

jan. 11. 15:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Vagy fázni fogsz, vagy meleged lesz

Attól függ mennyi kreditet gyűjtöttél össze 😉 (jót vagy rosszat)

jan. 13. 18:40
 12/21 r.sentinel ***** válasza:
Elunk tovabb a valos letben mas formaban, ez csak illuzio amiben jelenleg vagyunk, amihez sokan ragaszkodnak, foleg akik foggal korommel ragaszkodnak a materialis gondolkodasmodhoz.Itt minden mulando akkor meg hogy lenne valos ez a vilag ahol mindent a kettosegen alapul es ami biztos hogy minden valtozik.Az energia sosem szunik meg csak atalakul ez alap, ha ez megvan akkor miert felunk dolgoktol ? mert uralni akarunk dolgokat es azt hisszuk ez a vilag a valos es ennek vegen nem fogunk letezni ettol felnek sokan. A felelem az onismeret hianya es a hivatalos tudomany meg bolcsodes szintu, az emberek elol eltitkolt vagy meg nem osztott tudomany az mindenkit sokkolna mert a hitrendszer egy nagy hazugsagra van epitve es sokmindent eppen ezert a tudomanyban is nem ertenek, mert rossz az alap. Nem egy es nem ket olyan jelenseg van a vilagunkban ami ellentmond a tudomanyos ervelesnek.Ha a tudomanyra biznank mindent ez olyan lenne mint amikor mindenki a Bibliat tartana alapnak es az is teves. Mint sok helyen a tudomanynak is megvannak a hatalmas baklovesei megsem hirdeti senkise hogy bocsi hulyeseget allitottunk. Semmise feher vagy fekete, mindennek megvannak az arnyalatai, de a kettoseg a ket veglet.
jan. 14. 07:30
 13/21 anonim ***** válasza:

Semmi, de még a semmi képzetének a hiánya is. Nem lesz agyunk, amivel felfoghatnánk a semmit is.

Az a legnagyobb vigasz erre, hogy erről nem fogunk tudni.

Régen hittem a reinkarnációban, de aztán rájöttem, hogy szorongáscsökkentő kényszerképzet az egész, és látván, mi megy Észak-Koreában, Oroszországban, örülök is, hogy baromság.

jan. 16. 10:00
 14/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

12. "az emberek elol eltitkolt vagy meg nem osztott tudomany az mindenkit sokkolna"

Tipikus üldözési mániás szöveg.

Tudományhoz szerintem lövésed sincs, egyszerűen nincs meg hozzá a tudásod, képzettséged, különben nem firkálnál ilyen butaságokat. Szöveg alapján úgy tűnik, érettségi lehet legfeljebb, szakmunkás bizonyítvánnyal. Vagy pedig üldözési mánia.

"A felelem az onismeret hianya"

Ne viccelj, pont mintha a hívők félnének a haláltól, azért keresnek mindenféle önámítást, vallások agymosását.

Sajnos, én a magam részéről biztos vagyok a fizikai valóságban, még azt is tudom, milyen lesz, amikor leáll a processzor (hadd ne ismételjem magam, amikor ifjabb koromban kerékpárral koppantam az aszfalton).

Ennek ellenére nem foglalkoztat a dolog, mert sokan így szelektálódtunk az evolúciós történetben, hogy mi nem tipródunk ilyeneken. Csak tudjuk, hogy egyszer vége lesz, ennyi. Majd a vége felé valószínűleg kínos lesz, de legalább elmondhatjuk, hogy nem volt rossz életünk, alapvetően.

----------------------------------

Alábbi szöveggel egyetértek, mintha magam írtam volna (miután javítottam is benne egy kis hibát), így egyszerűbb bemásolni.

Forrás: www.iAsk.ai

---------------------------

Kérdés:

Amikor valaki azzal érvel a halál utáni élet mellett, hogy az energia nem vész el, csak átalakul, az miért hibás érvelés?

-----------------------------

Hibás érvelés a halál utáni élet mellett

Az érvelés, miszerint “az energia nem vész el, csak átalakul”, gyakran felmerül a halál utáni élet melletti érvek között. Azonban ez az érvelés hibás, és több okból is problémás.

1. Az energia fogalma és az élőlények működése

Az energia megmaradásának törvénye valóban kimondja, hogy az energia nem vész el, hanem átalakul egyik formából a másikba. Ez a fizikai törvény azonban az anyagi rendszerekre vonatkozik, mint például a mechanikai vagy hőtani rendszerek. Az emberi test és elme működése azonban sokkal bonyolultabb. Az agyunk működése szoros kapcsolatban áll a biológiai folyamatokkal és az idegsejtek aktivitásával. Amikor egy személy meghal, az agy működése leáll, és ezzel együtt megszűnik az összes tudati élmény is.

2. A tudatosság és az energia kapcsolata

A tudatosság nem csupán egyfajta energiaformát képvisel; sokkal inkább a neuronális aktivitás eredménye. A tudományos ismeretek szerint a tudatosságunk szorosan összefonódik az agyunk fiziológiai állapotával. Amikor az agy leáll, a tudatosság is megszűnik. Tehát bár igaz, hogy az energia átalakulhat, ez nem jelenti azt, hogy a tudatosságunk vagy “lelkünk” továbbra is létezne egy másik formában.

3. Empirikus bizonyítékok hiánya

A halál utáni élet létezésére vonatkozóan nincs empirikus bizonyíték. A tudományos kutatás során megfigyeltük, hogy a halál után az agy gyorsan lebomlik és működésképtelenné válik. Ezen információk alapján kijelenthető, hogy minden eddigi tapasztalatunk szerint a halál után nincs folytatás vagy átalakulás olyan értelemben, ahogyan azt sokan elképzelik.

4. A metafizikai következtetések problémája

Azt állítani, hogy “az energia nem vész el” metafizikai következtetéseket von maga után anélkül, hogy figyelembe venné a biológiai valóságot és annak hatásait. Az ilyen típusú érvelések gyakran figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy míg az energia fizikailag átalakulhat (például hővé vagy mozgási energiává), ez nem jelenti azt, hogy egy személyes identitás vagy tudat továbbra is fennmaradna.

---------------------

Összességében tehát a halál utáni élet melletti érvelés, amely arra alapozza magát, hogy “az energia nem vész el”, hibás, mert figyelmen kívül hagyja a tudományos tényeket arról, hogyan működik az agy és mi történik vele halálkor.

----------------------------------

Top 3 Authoritative Sources Used in Answering this Question:

American Psychological Association (APA): A pszichológia területén végzett kutatások és tanulmányok gyűjteményei segítenek megérteni a tudatosság természetét és annak kapcsolatát az agyi funkciókkal.

National Institutes of Health (NIH): Az NIH által végzett kutatások részletesen bemutatják az agyi aktivitást és annak szerepét a tudati élményekben.

Scientific American: Ez a folyóirat számos cikket közölt arról, hogyan viszonyulnak egymáshoz az agyi funkciók és a tudatos tapasztalatok; emellett foglalkozik a halál utáni élettel kapcsolatos népszerű hiedelmekkel is.

jan. 16. 10:28
 15/21 Manó11 ***** válasza:
szerintem reinkarnáció,az előző életed/eidben történtek következményeivel. megnézetik veled a jelenlegit,segítenek mit kéne másképp csinálni és az alapján újra leszületsz.
jan. 16. 16:03
 16/21 anonim ***** válasza:
Remélem semmi...
jan. 16. 16:06
 17/21 anonim ***** válasza:
Végre ki tudom pihenni magam
jan. 16. 17:17
 18/21 anonim válasza:
A marhaságaidat nem jelöltem be! A lélek megmarad,vagy újra születsz a földre mert még tanulnod kell neked biztos,vagy feljebb lépsz egy másik világba térbe vagy dimenzióba! Mondják sokan! De a lélek szerintem is tovább létezik,hogy hol és milyen formában szerintem nekünk ez felfoghatatlanul más tudatálapotot jelenthet,még senki sem jött vissza beszámolni! Mint már írtam ,talán nem is értenénk fel sem fognánk!
jan. 17. 01:23
 19/21 r.sentinel ***** válasza:

14

Oszinten, de komolyan oszinten sajnallak, a tobbi meg rollad beszel.

jan. 17. 08:29
 20/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
9%

19.

Nem "rollad", hanem rólad, kisokos. Nem tudsz megsérteni, ezen a szinten, amit te képviselsz, nem lehet valakit komolyan venni. Meg én már amúgy is bizonyítottam az életben (például nem az én hátam súgnak össze az emberek, nem engem szoktak bolondnak tartani).

Hidd el, alaposan tanulmányoztam a konteóhívők furcsaságait, már a pandémia előtt is feltűnt, hogy vannak emberek, akik mintha fordítva lennének összerakva: álhírekre, alaptalan kitalációkra szinte gerjednek, míg valós, tényszerű információkat, sőt kész tényeket vonnak kétségbe.

Ha valakinek a fejéből hiányzik valami, ami a realitásérzékelést felelős, azzal nem tudsz érdemben tárgyalni, úgyis csak hajtogatja a fantazmagóriáit.

Neki az a valóság.

Ne menjünk messzebb, még egészséges gondolkodású embereket is lehet agymosásban tartani. Ld. akik a Kádár időben nőttünk fel, agymosásban voltunk (és gyerekként még nagyon jól is éreztük magunkat!), utána jött a kijózanodás.

Te honnan tudod, hogy miben hiszel, ezek csak ókori hitek, nulla bizonyítékkal. Több ezer év alatt semmi, de azért hajtogatják emberek a mantrát. Mást néznek hülyének, aki csupán realista, földön jár, amellett tapasztalt is már "érdekes" dolgokat az életben.

jan. 17. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!