Keleten ámítják magukat, hogy a meditációval közelebb kerülhetnek bármihez is? Jézus azt mondta senki sem mehet az atyához csakis ő általa. Ergo ha nem hiszel jézusban soha nem kapcsolodsz Istenhez.
Figyelt kérdés
jan. 13. 07:49
11/15 anonim válasza:
Én nem hiszek egy vallásban sem, mégis képes vagyok kapcsolódni Istenhez!
12/15 anonim válasza:
Az összes ismert vallás csulán abból a célból lett kitalálva, mert ezek által könnyebb az embereket manipulálni és feszültséget szítani. Minden bizonnyal az állítólagos Istennek tetsző dolog volt például a keresztes hadjáratok vagy a spanyol inkvizíció, a felebaráti szeretet nevében, nemde? Vagy napjainkban is a felebaráti szeretetből gyilkolják halomra a zsidók a palesztineket. Nem beszélve ugye az iszlám vallás lelkes híveiről, akik különféle terrortámadásokat hajtanak végre ártatlan emberek ellen. Vagy ott van például a taoizmus, az is egy mókás dolog. Ez aztán a szeretet, és pont ezért van hányingerem a vallásoktól, önellentmondásos és illogikus az összes. Talán egyedül a buddhizmust tudnám kiemelni, mint értelmes vallást, mivel ők valóban nem ártottak senkinek Isten nevében.
14/15 anonim válasza:
Szerintem ez nem szó szerint értelmezendő. Nem Jézust kell követni, hanem a példát, amit adott, és amit ő követett.
15/15 anonim válasza:
14 vagyok folytatom...
Így pedig nem az lesz a lényeg hogy HOGYAN jutunk valahova, hanem az, hogy lehet más utakon, de UGYANODA TARTUNK: Istenhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!