A múlt évszázadban és ma is hodító spirituális könyvekből, hogy lehet leszűrni, hogy önvalónk örök, mert van egy mondás, hogy még a mester sem ismeri fel a hamis gurut, mert bárki írhat ma már könyvet bármilyen név alatt ki tudja honnan összeollózva?
A könyvek adhatnak támpontot, de nem adnak valódi válaszokat.
A spirituális út nem az olvasáson, youtube hallgatáson keresztül vezet.
Ezek amolyan pótcselekvések.
Gyakorolni kell, meditálni, és saját megértésekhez, megtapasztalásokhoz jutni.
Gyakorolni kell, meditálni, és saját megértésekhez, megtapasztalásokhoz jutni.
Értelek, de mit értesz ez alatt? Meditálni megtanulni nem lehet egyedül. Mi a megértés/megtapasztalás? A hétköznapi életből vagy mély meditatív állapotban a gondolatokat megfigyelni, amivel nem igazán tudom mire lehet jutni.
Én nem tudok eljutni senkihez személyesen mert horror árak vannak és sok az útkereső akiket hasonló módon érdekelnek ezek a mélyebb kérdések. Tehát csak olvasmányok maradnak és abból megérteni dolgokat és csendben elmélyülni amikor sikerül persze. Nem hiába írodtak a könyvek, hogy aki nem jár el is tanulni tudjon, van olyan könyv amiben vannak meditációs technikák is. Tehát egy szegény ember vagy gazdag ember mind pótcselekedeteket végez ha könyvet olvas?! Nem hiszem! Biztos, hogy vannak bevált dolgok amik működnek mindenkinél azonos könyvekből, akik hiteles írók.
Lehet már értem, hogy mire gondolsz. A helyes út megtalálása, és a gyakorlatok megtanulás, helyes végzése fontos, ha erre irányul a keresés, az szerintem is helyes.
Folyton újabb és újabb tanítások, guruk keresése, hallgatása, pedig lehet felesleges, részben talán hasznos is, de sokszor haszontalan dolog.
Egyszerre két úton haladni nem lehet. Ami az egyik úton haladva helyes tanítás, azt gyakorolva a másik úton haladva haszontalan, és inkább káros.
Nem "bölcsességeket" akarok most ide ömleszteni, csak ha találsz egy helyes utat, kicsit haladsz rajta, gyakorolsz, majd találsz egy másikat, kicsit azon is haladsz, majd találkozol egy harmadikkal, az is tetszik, kicsit azon is haladsz, akkor valójában sehová sem haladtál.
De ezt lehet csak én gondolom így.
'Tehát egy szegény ember vagy gazdag ember mind pótcselekedeteket végez ha könyvet olvas?!"
Könyvet olvasni jó időtöltés, meghallgatni egy hiteles tanító előadását jó dolog, érdemes is, de nem helyettesíti a gyakorlást.
"De kezdek kételkedni ezekben a könyvekben, mert összeollózzák az irodalmat, nem a név alatt levő személyek írták vagy származik az írás mindig, és ami a legfontosabb, mi igaz belőlük. Vannak itt Franz Bardontól a régi St. Germainon át Adyashantiig. "
Igazad van, nem fogsz tudni eligazodni, ezért "veszélyesek" ezek a tanítások.
Az egyik legismertebb ilyen példa számomra a Biblia, amit mindenki kedvére, sokféleképp olvas, és a legvéresebb háborúk, a legkegyetlenebb mészárlások köszönhetők neki, a szerető Isten nevében.
Ez a mondás hibás.
A mesterek bőven egyértelműen felismerik a hamis tanítókat. Sőt a tanaik tisztaságát is meg tudjuk mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!