Akinek ez az utolsó köre ezen a Földön és nem kell visszajönnie már ide, az hová megy utána?
21.
Ne viccelj, ifjabb koromban nekem ezt már bemagyarázták, hogy a reinkarnáció csak szenvedés és büntetés, meg a többi, most hagyjuk a részleteket!
Akkoriban még nyitott voltam ilyen hülyeségekre is, bár azt nem mondanám, hogy nagyon hittem volna.
Csak később kigyógyultam ebből is, mint a vegetarianizmusból.
Fiatalon könnyebben lehet az ember különféle agymosások, szekták áldozata.
@21
Inkább valami szükséges rossznak nevezném. Itt sem mondta senki, hogy pozitív.
@23
Bocsi, hogy a szervizmérnök helyett írom. De szkeptikusnak lenni az azért már lehessen elfogadott. Nem vagyok köteles elhinni Jézus feltámadását, egy tanúval sem tudtam beszélni, nem voltam ott. Ugyanígy nem kell hinnem, hogy Buddha eljutott a teljes átlényegülésbe, a Nirvanába.
23.
Ne légy nevetséges, te 2000 év után elhiszed, hogy ki, mit látott.
A Bibliát úgy szerkesztették, korabeli hatalmi érdekek mentén, hogy a tömegeket jól kordában lehessen tartani általa.
Bizonyára létezett egy ember, de emberfeletti képességek nélkül. A többi mesét is szépen megírták hozzá, fantázia kérdése.
Nincsenek emberfeletti képességű emberek, Uri Gellert is átnevezték, most már Uri Szélhámos Geller.
@27
"Biztosak lehetnek a szkeptikusok" - nem lesznek azok, ezért szkeptikusok. Értem, hogy nehéz megérteni a vallásosok székéből ezt, de a világ változik. Amit ma kimondunk, azt holnap valaki megcáfolja. Erre akar rávilágítani a szervizmérnök is, talán nem mindig a megfelelő stílusban, de igaza van.
Az sajnos a helyzet, hogy nincs egyértelmű bizonyíték a mennyre és a pokolra sem. Az meg főleg nem az, hogy sokak térnek meg a halálos ágyukon. Ennek számos oka lehet, de leginkább a halálfélelem. Arról nem is beszélve, hogy a globalizáció előtt az egyszerű ember azt sem tudta mennyi különböző vallás van. A buddhista például sosem kérte a szentképet.
Nem fenyegetőzök én se olyanokkal, hogy esetleg majd mi lesz teveled az én vallásom szerint. Ez a tisztelet jele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!