Akik természettudományosan gondolkoznak, biztos ti is eljátszotok a gondolattal, hogy mi van a halál után. Ti a reinkarnációt részesítitek előnyben vagy inkább a Jézus féle mennyországot?
Azonban az emberek különböző vallási és filozófiai hiteket követnek, és ezek között a természettudományos gondolkodás is elfér. Az elképzelések a halál után történő eseményekről és a reinkarnációról vagy a mennyországról való hiedelmek személyes meggyőződéstől függenek.
Nincs egyetlen "természettudományos" álláspont a halál utáni eseményekkel kapcsolatban, mivel a tudomány nem hoz állításokat a túlvilágról vagy a vallási hitekről. A természettudomány célja a természeti jelenségek és folyamatok megértése, és nem foglalkozik a túlvilági kérdésekkel.
A válasz az Ön személyes hitrendszerétől és meggyőződésétől függ, és az emberek különbözően gondolkodnak a halál utáni eseményekről. A reinkarnáció és a mennyország is olyan koncepciók, amelyek különböző vallásokban és filozófiákban találhatók meg. Fontos azonban megérteni, hogy ezek a kérdések a vallásos és filozófiai meggyőződéseken alapulnak, és nem a természettudomány területére tartoznak.
a kérdésre visszatérve, természettudományos gondolkodású emberként nyilván régesrég feldolgoztam, hogy a halállal együtt game over van, egyszer minden jónak vége szakad
de ha a felsoroltak közül kéne választanám, hát akkor már inkább a reinkarnáció, mint hogy jézus elvárásaihoz kelljen igazítanom az életemet és ez menjen örök időkig
"Akik természettudományosan gondolkoznak, biztos ti is eljátszotok a gondolattal, hogy mi van a halál után."
. Nem, egyáltalán nem.
A túlvilág semmilyen formáját nem tartom sem plauzibilisnek, sem kívánatosnak.
"Jézus nem hiszem, hogy a levegőből szedte szavait olyan bölcsesség és tudás árad belőle az evangéliumokat hallgatván, hogy valoszínunek tartom, hogy tényleg nem magátol beszélt"
. Valóban nem: a szavai azért olyan mélyek és tartalmasak, mert több évtizeddel a halála után írták le, addigra már jócskán átgondolva, filozófiai mélységgel gazdagítva.
Elmondom mi van a halál után!
Halálunk után a lelkünk át megy az Árnyföldekre (Shadowlands angolul) és egy Val'kyr kiválasztja ki jut be Asgardba és ki jut le Helheimbe! Aki Helheimbe jut azt Yokai-ok seregei üldözik majd élete végéig. De aki eljut Asgardba, azt Allah kinek jobb vállán Jézus, bal vállán Buddha lészen megáldja és te leszel az ő Valarjar-ja és utána mehetsz Azeroth-ba legyőzni a Lángoló Légiót! Majd miután elég démont gyilkoltál, békésen egyesülsz az Erővel és a Galaxis részévé válsz, ifjú padawan!
Háh, nem tolerálták.
De ha már itt van akkor reinkarnació a menny az túl idealizált nekem.
Azért nem szoktam tudományok kategóriát nézni, mert az utolsó évtizedben akárhányszor oda tévedek, csalódok. A kérdések felét kisiskolások írják ki, feladatokkal. Nem természettudományi kérdés az, amikor megkérdezed, hogy mi a képlet valamire...
Ettől függetlenül én imádom. Sőt éveken keresztül fizikus szerettem volna lenni kamasz koromban, és fogjuk rá majdnem az is lettem.
Én gondolkoztam ezen sokat. Egészen addig, amíg rá nem jöttem. A reinkarnáció és a mennyország jól vannak együtt. A mennyország a létezés vége, míg a reinkarnáció a spirituális evolúció miatti szükséges dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!