Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Lehet , hogy 1x er élünk?...

Lehet , hogy 1x er élünk? Ábrahámi vallások szerint igen.

Figyelt kérdés
2023. szept. 28. 09:10
1 2 3
 21/26 Grimfox ***** válasza:
Ma is vannak önjelölt prófétái a bibliai istennek. Főleg a különböző fundamentalista, újkeresztény irányzatokban. Ellenben egyik régi ábrahámi vallás sem ismer el új prófétákat. A keresztények Jézus óta, a muzulmánok Mohammed óta, a zsidók pedig a templom végső lerombolása óta. Ha valaki ezekben a berkekben azt állítja, hogy isten szóvivője, jobb esetben figyelmen kívül hagyják. Egyes helyeken kövezés jár érte. A keresztényeknél még van némi engedmény, a szentek, és néhány kinyilatkoztatás ugyan nem kánon, de az egyház vizsgálja őket. A kérdés ettől persze még fennáll, hogy kitől is érkezik a kinyilatkoztatás. A három ábrahámi vallás lezártnak tekinti a szentírásait, nincsenek új tanítások, dogmatizáltak, ezért nem fogadnák el, még ha tényleg az istenük szólna is egy prófétán keresztül.
2023. szept. 30. 12:29
 22/26 Senior Séf ***** válasza:
100%
Sokan még ezzel az egy élettel se tudnak mit kezdeni.
2023. szept. 30. 16:01
 23/26 anonim válasza:
100%

“Alap-rettegésünk” tárgya a kérdés.

Az egyházak meg teljesítik feladatukat, irányt adnak az életünknek, vigaszt nyújtanak és próbálnak értelmet adni a létezésünknek.

Hogy miben hiszel, a te döntésed.

Meg vannak a tények.

Én - nem tudok hinni a hála utáni életben. Ezért itt és most élek (próbálok élni) úgy, hogy a (remélhetően minél távolabbi) utolsó napon ne érezzem úgy, h elb..sztam.

Vitt már szirénázó mentőautó és nyugodt voltam - ha itt van vége, hat itt van vége….jó volt!

Ez járt a fejemben.

Megúsztam, de így élek azóta is.

Ez az egy életünk van.

Jól használd a pótolhatatlan (!) időt, amit a Véletlen adott…

2023. okt. 4. 06:46
 24/26 anonim válasza:

Kisgyerek koromban annak ellenére, hogy nem volt olyan felkapott a téma, mint most, teljes bizonyossággal beszéltem az előző életemről. Nem kérdés volt, hogy léteztem azelőtt, hogy itt megszülettem volna.

Persze rá lehet fogni, hogy csak álmodozás, fantáziál a gyerek, játszik.

Az Ábrahámi vallások szerint Istentől származunk, és hozzá térünk vissza, hogy aztán Isten mit tesz azzal, ami az övé, az az ő dolga.

2023. okt. 4. 09:10
 25/26 Grimfox ***** válasza:
53%

Csak a kereszténység, és az iszlám jelenti ki egyértelműen, hogy az ember hová tér meg halála után. Az izraelita vallásban még ma sincs teljes egyetértés. Vannak mennyi/pokol hívők, Sheol hívők, kis lélekszámban, de reinkarnációban hívők, de egy elég nagy százalék még ma is abban hisz, hogy ha az életnek vége, semmi nincs utána, és ezért kell az életben mindent megszerezni, és kiélvezni. Régebben ez a nézet volt a leggyakoribb.

Ezt a bibliában is megtalálni. A lélek a vérben van, ez istené(ezért tilos a fogyasztása), és ezért nem szabad ember vérét áldozni(ha jól rémlik, Mózes 3. könyve). Amikor az ember meghal, porrá lesz, ahonnan született(genezis). Ott még nem különítették el az életet, és a lelket, legalább is többnyire. Akkor kezdett beszivárogni a hitrendszerbe az árnyékvilág, alvilág képzete.

2023. okt. 4. 14:46
 26/26 anonim ***** válasza:
Majd kiderül.
2023. dec. 20. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!