Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi lesz "minden" után?

Mi lesz "minden" után?

Figyelt kérdés

<Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést és rossz helyre tettem, no sebaj.>

- Mi lesz velünk 5 milliárd év múlva?

A föld 10 milliárd évig "él". Azóta "eltelt" már 5 milliárd, 3,5 milliárd éve indult el pedig a folyamat, hogy élünk...

Tegyük fel, hogy ha meghalunk, újraélünk.

Ha van Isten - meghalunk, Istenhez kerülünk.

Ha nincs Isten - meghalunk és lélekként szemléljük meg a világot "idelent".

Ennek igazából nincs nagy jelentősége, mert 5 milliárd év múlva a nap megközelíti a földet, ami pedig felrobban(?) - nem vagyok benne biztos, hogy felrobban, de megszűnik. Mi lesz velünk utána?! Hova kerülünk?! Isten megteremti megint a Földet és kezdődik minden elölről? Mintha nem is történt volna semmi?! Ti hogy gondoljátok végig ezeket a dolgokat?:)

2010. okt. 17. 16:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Legutolsó, frappáns a válaszod. Annyi esélyt adott már, de eddig semmi eredmény, csak rosszabb.
2010. okt. 17. 17:44
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező. :)

Az a helyzet, hogy a tudatod, az az érzet, hogy "Én", az soha nem szűnik meg, így a létezése örök, néha pihen Istenben(alvásnál pl(nem álomban) és halál után egy kicsit), hogy regenerálódjon. Isten biztosítja "lelkeinknek" a terepet(fizikai világot és testünket), hogy mi fejlődhessünk, és ugyanolyanok lehessünk mint Isten maga, a teljes, tökéletes és egyetlen létező. Ebből kiindulva pedig biztosan "intéz" nekünk új helyszínt, hogy folytathassuk utunkat. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 17. 18:10
 13/16 anonim válasza:
Bocsi regi, de nem olvastam el a hozzászólásokat... Szerintem már 1milliárd év mulva elpusztulunk, a globális felmelegedés megy miegymás miatt. De szerencsére ezt már nem fogjuk megélni. Vagy az is lehet, hogy már 100 vagy 1 millió éven belül már elköltözünk, egy másik bolygóra. nem lehet tudni...
2010. okt. 17. 21:06
 14/16 A kérdező kommentje:
Hát mondjuk lehet, hogy ebben is van valami... 5 milliárd év nem kevés. 100 év sem kevés... Biológiából úgy tanultuk, hogy már réges-rég nem fogunk élni, amikor elpusztul a Föld. Várok további válaszokat (és köszönöm az eddigieket), ki mit gondol. :)
2010. okt. 18. 12:52
 15/16 anonim ***** válasza:

A védák (ősi indiai irodalom) szerint jóval több faj él az univerzumban, mint amennyit valaha a földön ismerni fogunk.

Ergo, nem határa a létezésnek a föld. Van (és ezt komoly kozmológusok is vallják) a földön kívül is értelmes élet, azaz a lélek nem pusztán az általunk ismert világban (földön) képes újjászületni.

Részesei vagyunk egy jóval nagyobb rendszernek, még ha ezt a mai technológiával nem is tudjuk elérni, sem érzékelni. Az emberiség százezer esztendeje a kőbaltától a Hubble teleszkópig csak egy szemvillantás kozmikus mértékben..

Az univerzum méretéből (is) fakadóan vannak nálunk jóval korábbi létformák is.

2010. nov. 17. 02:33
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerinted akkor még lesznek emberek a Földön? Kétlem :) Egyébként mikor lejárt az időd itt Földön, majd nem fogsz emiatt aggódni, mint ahogy egy rossz álom okozta ébredés után sem aggódunk már, sőt megkönnyebbülünk.
2010. nov. 18. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!