Ki hiszi el, hogy Isten mindent lát?
Ez most mit akart jelenteni?
A rézdrót vezetése nem végtelen.
Szerintem nem tudod, hogy mit jelent a végtelen szó.
Nem végtelen energiát vezet, nem végtelen ideig és az anyag maga sem végtelen, tehát degradálódik.
Ugyan ezt el tudnám mondani a szupravezetőkről.
Te nem érted.
Ezt valóban el lehet mondani a szupravezető anyagokról - DE nem a szupravezetésről!
AZ végtelen.
Ameddig a feltételeket biztosítod hozzá, addig tart.
Szerintem meg nincs végtelen.
Esetleg van valami amivel tudod demonstrálni vagy csak az elvre tudsz hivatkozni?
Mert elméletben minden létezik brom.
Szerintem semmi értelme egy jelentéktelen alakot győzködni, nulla jelentősége van hogy egy 9 milliomodik senki - mint 46# - mit gondol.
Lépj tovább.
Nem tudom, mit nem lehet azon érteni, hogy ez a hatás végtelen.
A végtelen nem azt jelenti, hogy sérthetetlen. Egy végtelen hatás is csak addig áll fenn, amíg a feltételei biztosítottak.
A rézdrót meg végtelen ideig vezeti az áramot, ha biztosítottak a feltételek.
Tessék.
Azért azt érzed ugye, hogy az ilyet nem hívjuk végtelennek?
Ezt az áramot folyamatosan hajtani kell, hogy menjen. Ha leveszed a feszültséget, és felteszel helyette egy rövidzárat (hogy legyen hova mennie) - az áram nagyon gyorsan elenyészik.
Míg, ha elindítasz egy kör alakú szupravezetőben egy áramot, az nem fog gyengülni, egy picit sem.
Tehát, amíg ott van az a szupravezető, addig ott fog keringeni benne az az áram, amit egyszer, valaha elindítottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!