Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Melyik a szebb? Reinkarnálódni...

Melyik a szebb? Reinkarnálódni vagy felmenni Isten mellé a mennyországba és örök békességben, nyugalomban.szeretetben lenni? Én úgy gondolom ha létezik Isten akkor a halál után magához ölel és megadja a békességet nem pedig karmikusan agyonbüntet...

Figyelt kérdés

2023. márc. 7. 11:58
1 2
 11/15 Grimfox ***** válasza:
61%

10, nincs ebben ellentmondás. Maga a karma nem jó, vagy rossz. De neked igenis jó, vagy rossz események lesznek az életedben, mert így tapasztalod meg. A karma felől nézve objektív. Az ember felől szubjektív. A következő életben lévő karmának azért van értelme, mert ez a karma maga az oka annak, hogy újra testet öltesz. Minden cselekedetnek, eseménynek következménye van. Ez a karma alapja. Ha meghalsz, mielőtt lenne következmény, akkor felborul ez az egyensúly. Akkor valaki teljesen mást kellene érnie annak, amit te elindítottál, és ez méginkább logikátlan lenne.

A karma eseményláncolatokon keresztül működik. Sok esetben nagyon hosszú láncokon keresztül. Ennek az az oka, hogy nem csak te rendelkezel karmával, és nem csak te cselekszel, hanem minden más is, ami él. Te pofonvered pistikét, de ő nem adja vissza, mert kicsi, gyenge, és amúgy is fél. Látják rajta mások is, hogy fél, és lehet bántani, elkezdik bántani. Pistike kiesik az iskolából, és máshová megy, keserű tapasztalatokkal. A csoport, ami eddig pistikét bántotta, most nem tud kit bántani, ezért valaki mást keresnek, aki gyenge. Te eközben élted a kis életedet, de most a pistikeellenes szövetség megtalál téged, és ha nem is pofonvernek, de valamilyen módon bántanak téged. Ez csak egy nagyon leegyszerűsített, erősen sarkított példa, és még jóval rövidebb is, mint a legtöbb eseménylánc. Amit te csináltál, az visszatér hozzád, de közben mások is karmát hoznak létre, vagy annak hatását szenvedik el, végig a láncolaton. Arról nem is beszélve, hogy nem egy szálon idul el minden, hanem mint a pókháló, minden irányba, és egyszer csak a pókháló rezdülése, amit elindítottál, visszaér hozzád.

2023. márc. 7. 19:03
 12/15 anonim ***** válasza:
Keveset tudsz még szépséges anyánkról, hogy az efféle kérdésekre hasznos választ be tudd fogadni. Amint elég szépséges leszel, hogy visszailleszkedj a mennyországban esszenciálisan elfoglalt helyedbe, visszaemelkedhetsz.
2023. márc. 8. 05:10
 13/15 anonim ***** válasza:

Melyik vallás mennyországára gondolsz?

A keresztény mennyország csak Jézus eljövetele után az Utolsó Ítélettelnyílik meg.

2023. márc. 8. 17:04
 14/15 anonim ***** válasza:

Igen ezért is lesz jobb nekem ha nem foglalkozom ezzel, kb annyira értem meg mint az atomfizikát, semennyire. Az sem való mindekinek.

Segítség miatt fordultam ehhez a témához, mert olyan dolgok történtek amiket már nem lehet racionálisan magyarázni,

Nem látom át a saját példámat, meg a te Pistikés példádat sem.

Illetve, de, nekem a karma = megfigyeléssel és egy felsőbb hatalom irányításával.

Arról nem is beszélve hogyha valaki egyértelműen látja magán hogy nagyon rossz a sorsa(karmaja) akkor az így is marad, amíg él.

Ezért is nem értem hogy a nagyon szerencsétlen emberektől hogy várják el hogy ne féljenek hogy mi lesz még velük. Hiszen a nagyon kivételesen rossz karma biztos hogy kitart.

Sőt én 20as éveim végén vagyok és most indult csak be nagyon durván, illetve most látom át hogy minden azért történt mert erre vagyok ítélve.

Ráadásul megcsak pont semmit nem is tettem mikor elhatalmasodott.

Abban hiszek hogy te magad lehetsz karma és ahol lehetőséged van, ott büntess, főleg aki téged bántott. Na ez egy jó dolog viszont.

A következő életedből meg semmit nem fogsz érezni, ezért látom logikátlannak hogy akkor kapja valaki a rosszat.

Szubjektív emberi szempontból nincs értelme

De mindegy is, ez nem az itteni karmáról beszélők hibája hogy én személy szerint hónapok után sem értem, nem mindekinek való.

2023. márc. 10. 19:43
 15/15 Jégszív válasza:
20%
A reinkarnáció egy hülyeség. Már az előző életemben sem hittem benne. 😊
2023. okt. 15. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!