Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek mi a megnyugtatóbb...

Szerintetek mi a megnyugtatóbb a mennyország vagy a reinkarnáció és miért? Ki mire szavazz?

Figyelt kérdés
én a mennyországra szavazok mert ha létezik isten nem akarná az embert inkarnálni mivel egy élet is elég hosszú és pont elég arra, hogy elég közel keruljunk hozzá
2022. nov. 16. 11:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

10-es vagyok,

nem válaszoltam a kérdésre: szerintem egyik verzió se jó. És biztos vannak a mennyországban olyan lelkek, akik elkezdenek elégedetlenkedni, őket kidobják a reinkarnálódásba.

2022. nov. 16. 20:44
 12/21 anonim ***** válasza:
A menyorszàg megnyugtatóbb .De hiszek a reinkarnàcióban is .Sztem ha van egy sorsfeladatod és te nem fejezed be ugy halsz meg addig inkarnàlódik a lelked amig azt nem teljesíted .De ki miben hisz saját szíve joga .
2022. nov. 16. 22:45
 13/21 anonim ***** válasza:
2022. nov. 17. 18:21
 14/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
Miért kérdezed, ha keresztény vagy? A Biblia egyértelműen leírja, azt írtad, hogy olvastad.
2022. nov. 17. 19:40
 15/21 anonim ***** válasza:

A mennyország értelmetlen.

A pokol is, de nézzük a mennyországot:

- minden nap örülsz. Mást nem igazán csinálsz: legalábbis olyat nem, aminek valami következménye, vagy nyoma lenne.

- az istent dicsőíted folyamatosan. Ha esetleg pár percig mást csinálnál... azt sem biztos, hogy megteheted.

A mennyország nem változik. Tehát neked sem marad semmi nyomod benne (mint az építésznek egy ház, egy költőnek a verse, kutatónak a felfedezése) - ilyenek egyszerűen nem lesznek. Egy névtelen senki leszel, örökre.

- nem fejlődsz semmit!

- nem tudod abbahagyni.

- nem tudsz mást csinálni.

- nem lehetsz szerelmes. Amúgy dühös, vagy fáradt sem, vagy szomorú, egy kicsit sem - tehát az érzéseid nagy része is eltűnik. Igazából csak boldog lehetsz. Tudod, hogy milyen érzés a folyamatos boldogság, amiből nem lehet kilépni se, egy kicsit pihenni?

- nem lesz párod, és gyereked se születhet.

- nem fog zavarni, ha a párod vagy a gyereked a pokolban van.

- nem is gondolhatsz semmi rosszra! Tilos! VAGY: nem is tudsz semmi olyanra gondolni, ami tilos.

Hát nem tudom... nekem ez inkább valami rabszolgatelepnek tűnik. Mondjuk olyannak, ahol a rabszolgákat kirakatba teszik, és egész nap pálmafák alatt kell mosolyogniuk.

Igazából az a legnagyobb gond, hogy a mennyországnak ugyan lehet célja - de NEKED ott nem lehet semmiféle önálló célod. Neked ott feladatod van. És örökre.

2022. nov. 18. 00:34
 16/21 anonim ***** válasza:

Néha elfilózok, mit lehet a Mennyországban csinálni örökkön-örökké. 🤔

Kemény!

2022. nov. 18. 00:38
 17/21 Ypszilon1980 ***** válasza:

#15 #16:

Természetesen nem kötelező ebben hinni és nem is kell odajutni, ha nem akarsz,ezt te döntöd el.

2022. nov. 18. 05:39
 18/21 anonim ***** válasza:

"nem kötelező ebben hinni"

Valóban. De válaszolni azt nem tudsz rá semmit. Mégis oda vágysz?

"és nem is kell odajutni"

Ja, nem.

Lehet menni a pokolba is, ami még milliószor rosszabb ennél.

Kik is mondanak ilyet? A demagógok?

Már régóta mondom, hogy az isten készíthetett volna egy nyugis helyet azoknak, akik nem akarnak vele lenni, de nem követtek el komoly bűnt. Itt lenne kenyér, víz, fény, és egyszerű körülmények - és lehetne akár a végtelenségig elmélkedni.

De nem: helyette a pokol.

Hát, gratulálok a végtelenül kegyelmes, jóságos és igazságos istennek.

2022. nov. 18. 08:22
 19/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
Biblia szerint nem lesz pokol. Az, hogy hová kerülnek azok, akik nem követik őt, az jó kérdés, ezt nem tudjuk.
2022. nov. 18. 10:42
 20/21 anonim ***** válasza:

Van egy olyan elképzelés, hogy megsemmisülnek.

De ez modern dolog, még 300 éve sem így gondolták.

2022. nov. 18. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!