Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Jeffrey Dahmer a pokolban van?

Jeffrey Dahmer a pokolban van?

Figyelt kérdés
Tényleg odakerülhetett azért amit tett, hiába bánta meg bűneit (ha megbánta egyáltalán) és keresztelkedett meg a börtönben?
2022. okt. 27. 08:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
2022. okt. 28. 08:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Bárcsak ilyen pasik lennének a hentesnél barátom, a huspultban lenne leteperve a véres bordán
2022. okt. 28. 08:59
 13/17 anonim ***** válasza:
20%
Remélem igen
2022. okt. 31. 05:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Most tegyük fel, hogy itt mindenki keresztény nézeteket vall, mint ahogy állítólag Jeffrey élete végén.

A keresztség amit felvett, alapból minden bűnt eltöröl az áteredővel együtt (a gyilkosságokra és minden keresztség előtti bűnre bocsánatot nyert fix), tehát ha tiszta szívből megbánta, nagy a valószínűsége, hogy purgatórium után akár a mennyben lehet.

A kereszténységben mindenkinek jár a bocsánat, aki őszintén megbánja bűneit

2022. nov. 1. 10:27
 15/17 anonim ***** válasza:
95%
Oké akkor, minden gyilkosság után megbánja megtér meg minden fszom, és kezdi elölről, mert úgy is megbocsátanak majd neki.
2022. nov. 2. 10:45
 16/17 anonim ***** válasza:
66%

Ez nem így megy ahogy te gondolod, egyébként nyilván aki ilyet csinál nem is igazán hívő, bocsánatot csak akkor kaphat ha IGAZÁN megbánja, és ha tényleg megbánta mért tenné meg mégegyszer?

2022. nov. 3. 12:24
 17/17 anonim válasza:
100%

Valószínű, hogy nem létezik úgy, olyan formában a Pokol, ahogy azt a keresztények gondolják. Több halálközeli élménynél olvastam viszont, hogy van egy nyomasztó hely, nyomasztó zajokkal és hangokkal, és ott lehet bolyongani egy ideig, de! És ez fontos: aki kéri, az bebocsáttatik a jobb helyre. CSak igazán, tiszta szívből és őszintén kell kérni. Szóval ez nem úgy megy, hogy jól kigondolom, hogy majd azt mondom, hogy légyszi. Nem, a túlvilágon már nincsenek ilyen emberi fondorlatosságok, ott nem tudsz hazudni, trükközni. Ha igazán kéred a segítséget, megadatik.

És mivel ő már a börtönben is mutatta jeleit annak, hogy bánja, sőt, már az elfogása után az interjúiban is azt mondta, hogy évek óta magába zárt dolgok ezek, és már nagyon beszélni akar róla, ki akarja adni magából, én elhiszem neki, hogy ő ettől az egésztől meg akart szabadulni, meg akart tisztulni. Visszacsinálni nem tudta, nem is lehet, csak a megbánás marad, az igazi, őszinte megbánás, és a bocsánatkérés (Istentől, vagy bármilyen felsőbb erőtől, ami ebben illetékes). Nem fűződött hozzá érdeke, hogy megkeresztelkedjen, úgy értem ettől nem csökkent volna a büntetése, így is valami 900 évet kapott, szóval nem ment volna vele semmire, ha nem komolyan akarja, csak szórakozásból vagy trükközésből. Amikor megölték, nem védte magát, mert tudta, hogy megérdemli a halált.

Szóval szerintem tényleg megbánta. És mivel odaát az őszinte megbánás megbocsáttatik, ha kéri, így nem hiszem, hogy sokáig maradt volna azon a nyomasztó helyen, ami esetleg a Pokolnak megfelelhet.

Jó kérdés persze, hogy reinkarnáció esetén milyen új életet kap, bár olvastam már olyat is, hogy ezeket az újabb és újabb életeket nem valaki vagy valami adja, hanem maguk a lelkek választják ki annak tekintetében, hogy mit kell még megtanulniuk, megtapasztalniuk. Szóval nem törvényszerű, hogy aki gyilkos volt, az a következő életében áldozat vagy nyomorult, lehet, hogy teljesen más, mivel azt sem tudhatjuk, hogy az eggyel korábbi életében milyen tapasztalatokkal bővült. Lehet, hogy ott meg ő volt rossz helyzetben. (Bár tegyük hozzá, a Dahmer-életének elején is szenvedett már a magánytól és a kirekesztettségtől, vagyis az sem jelenthető ki teljes egészében, hogy gonosznak született.)

Én úgy gondolom, hogy vagy sokkal alaposabban mérlegelnek odaát egy életet, vagy sokkal inkább ezt a mérlegelést, elemzést maga a lélek végzi el, és majd amikor megbocsát saját magának, akkor tisztább lesz a helyzete, és kérheti másoktól vagy Istentől vagy Jézustól is a megbocsátást, és meg is fogja kapni.

Egyébként szerintem ő jobban megérdemli, mint Gacy vagy Bundy. De ez már csak az én emberi véleményem.

2022. dec. 22. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!