Ha újjászületek akkor lehetek másabb mint most?
Úgy értem lehetek akár más nemű, más nyelvű, más nemzetiségű, vagy más személyiségűnek született személy mint amilyen vagyok? A tulajdonságaim is megváltozhatnak, ugye? Nem fog megőrződni az itt leélt életem része a következőben? Mennyire viszi át a lélek a tulajdonságokat?
Mennyi a valószínűsége annak, hogy hasonló életutam lesz vagy sem a következő? Azért a sors törekedni fog arra, hogy változatosabb esetleg egy 'jobb' életbe kerüljön bele az ember következőnek?
Gyakorlatilag egy teljesen új ember leszel. A mostani személyiségedből nem marad semmi.
Hogy milyen élet lesz ez az új élet az új személyiség számára az a mostani, és korábbi életeken múlik. Mit teszel, hogy döntesz. Nem a sors, vagy felsőbb hatalom fog neked új életutat szabni, hanem te szabod magadnak most, és szabdtad egészen eddig, minden életedben.
A tulajdonságok nem olyan értelemben "öröklődnek", mint ahogy elképzeled. Dejavu érzeted lehet egy-egy dologgal kapcsolatban, pl érthetetlen módon tartasz a nyíltvíztől, vagy félsz a kutyáktól. De a reinkarnáció értelme az, hogy új testbe születve megold az előtted álló, kitűzött feladatokat, az előző életed megoldatlan ügyeit.
A legkisebb a valószínűsége annak, hogy a jelenlegihez hasonló életutad lesz. Bizonyos személyekkel elképzelhető, hogy már korábban találkoztál. Vagy erős belső késztetést érzel egy cél eléréséért. Ezek mind azért vannak, mert a megélt rengeteg tudás és tapasztalat ott munkálkodik a tudatalattidban, nem tudod önmagadat becsapni. Viszont, ha minden élményre élesen emlékeznél, nem tudnál a jelenre és a céljaidra koncentrálni. Az átlag embernek egész biztos sok és ijesztő lenne, ha mindez egyszerre rázúdulna.
Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha nem emberként születsz le. :) Vagy nem is ide.
(Előző voltam)
Soha nem értettem hogy az emberek miért aggódnak a következő életük miatt(már ha valóban lesz, ugye azért nem lehetünk benne biztosak)
Semmit sem fogsz érzékelni belőle, hacsak valamilyen nagyon durva “varázslat” által egyszer fel nem találja valaki hogy hogyan élhet tovább a következő eleteben(ez csak egy fantázia a részemről, bár tudnék választani női testet hogy milyen szeretnek ha mindenképp hagyni kellene a sajatom)
Az öngyilkosokat is azzal fenyegetik hogy kövi életükben milyen rossz lesz ha megteszik… miért aggódtok emiatt? A mostani élet miatt kellene
Át akarok kerülni egy másik életbe!
Nem szeretem az életemet, unalmas, sokszor szenvedek, nem érzem boldognak magam. Néha úgy érzem nem akarok élni. Viszont azért meghalni sem akarok, vagy öngyilkos lenni. Ez így patthelyzet. Mégis mit akar a sors tőlem? Mer' én ezt nagyon nem látom mi a célom itt.
Mondjuk az elég gáz ha pl családon belüli erőszaknak kell megtörténnie, meg folyamatos ép elmével fel nem fogható nagyon rossz “véletlennek” így elég nehéz elhinni hogy a sors semmit nem akar tőlünk,persze lehet hogy előző életemben én voltam az erőszaktevő, csak ugye arra semmi gyanút nem ad az élet
6, szerintem sem lenne rossz egy testcsere, ha tényleg van lelkünk valamilyen spéci spirituális módszert már kitalálhatnának erre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!