Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért alakult ki a reinkarnáci...

Miért alakult ki a reinkarnáció tana?

Figyelt kérdés
És úgy láttam nem csak ázsiában de más országokban is régen megjelent ez a tan. Még a zsidóknál is vagy a germánoknál. Mi lehet a magyarázat?

2022. okt. 11. 15:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
22%
Mert sok fiatal köztük gyermek elmesélte az előző életét, amit megvizsgálva igazoltak.
2022. okt. 11. 15:25
 2/16 UlfOrmson ***** válasza:
27%
Ennek mi köze a Bibliához? Abban szó sincs róla, ha jól tudom még az apokrif iratok sem érintik.
2022. okt. 11. 16:21
 3/16 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudjuk igazából. Lehet, hogy különböző helyeken különböző okok miatt jelent meg ez az elképzelés. Az emberek általánosságban belső késztetést éreznek arra, hogy megmagyarázzák az ismeretlen dolgokat és a halálnak mindig is kiemelt szerepe volt. Most hirtelen nekem az jutott az eszembe, hogy talán a természeti élet körforgásának a megfigyeléséből alakult ki. Az alapján, hogy a test is lebomlik és átalakul valami mássá, az emberek lehet feltétlezték, hogy a szellemmel is ez történik.
2022. okt. 11. 16:23
 4/16 A nagy Levin ***** válasza:
57%
Mert egyesek nem tudják(ták) elfogadni, hogy csak egyszer élünk.
2022. okt. 11. 16:29
 5/16 anonim ***** válasza:
95%
Azért mert minden kulturában szellemek is vannak ez az emberiség kollektív tudatalattija.
2022. okt. 11. 17:17
 6/16 anonim ***** válasza:
74%

A természet folyamatos megújulása miatt, évszakok váltokozása, de mindig minden állapot visszatér (rövidtávú megfigyelések).

Szóval azt gondolhatták, hogy ugyanez a helyzet a mi életünkkel is. Mi is visszatérünk a halálból egyszer, ahogyan a természet többi része is.

Persze részben igaz, mert majd egyszer belőlünk is felépül valami új, csak nem úgy, ahogy a vallások és emberi filozófiák gondolják.

2022. okt. 11. 17:27
 7/16 anonim ***** válasza:
43%

Amiért a keresztény vallás is

Muszáj volt valamilyen magyarázatot találni a létezésre de persze bizonyíték semmire sincs, nem is lesz

2022. okt. 11. 17:37
 8/16 A kérdező kommentje:
Én is teljesen tudományos szemmel kérdezem ezt, arra vagyok kíváncsi a pszihológia emögött...nem akarok vitázni reinkarnáció hívőkkel, tényeket akarok
2022. okt. 11. 18:18
 9/16 anonim ***** válasza:
74%
Ha tényeket akarsz, akkor egy picit elkéstél, mert akik ezeket kitalálták már többezer éve halottak.
2022. okt. 11. 18:23
 10/16 anonim ***** válasza:
10%

Igen ezen van a hangsúly “kitalálták”

A vallások ki lettek találva

2022. okt. 11. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!