Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért mondja sok tanítás,...

Miért mondja sok tanítás, hogy térjünk vissza a jelenbe, és csak a most a fontos meg hasonlók, mikor azzal nem lesz jobb, sőt, csak rosszabb lesz?

Figyelt kérdés

Csak azzal foglalkozni ami a valóság, meg a most, hát dögunalom, még a rácsokat is látom magam körül, szerintem kínzás...

Engem nem a jövő, meg a múlt érdekel.

Miért nem lehet álmodozni pl? Vagy olyan dolgokkal foglalkozni, amik túlmutatnak a valóságon? A valóság már egy szűrlet, és abból is elég gyenge kiadás, nem fér bele minden...

Miért van ilyen nagy szerepe?

2022. júl. 24. 16:05
1 2
 11/12 anonim válasza:
Szerintem ezt ahhoz tudnám hasonlítani, amikor még a gyerekek "alfa" színten élnek, és csak a jelenben vannak. Nekik nincs semmi problémájuk,ha van csak abban a percben,sírnak, hisztiznek,és már túl is léptek rajta. Ha vissza tudsz emlékezni, hogyan is gondolkodtál gyerekkorodban,szabad voltál,nem rágódtál a múlton,nem aggódtál a jövő miatt, és nem volt probléma.És ugyanúgy álmodozik egy gyerek,de mégis a jelenben él.Mint az állatok is. Ők is csak a jelenben élnek.És boldogok,nem betegek.Én ehhez tudnám hasonlítani az élj a mostbant.
2022. júl. 27. 13:05
 12/12 A kérdező kommentje:

"olyan mintha kiüresednél teljesen és nem lenne már semmi"

Én nem ezt tapasztalom. A jelenben van az, ami megjelent és létező és az a jelen, és van ami nem jelent meg.

Ha visszatérek a jelenbe akkor csak ezzel szembesülök, hogy valami már determinálódott, el van döntve, bele van masszírozva az anyagba.

Ellenkező esetben - a nem-jelenben - ehhez pluszba jön a végtelen lehetőségek tárháza minden irányban, előre hátra vissza stb.

Miért korlátozzam le a figyelmem erről? Ez olyan mintha leszakítanék valamiből egy darabot és csak arra figyelnék, a többi meg mindegy.

2022. júl. 29. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!