Miért mondja sok tanítás, hogy térjünk vissza a jelenbe, és csak a most a fontos meg hasonlók, mikor azzal nem lesz jobb, sőt, csak rosszabb lesz?
Csak azzal foglalkozni ami a valóság, meg a most, hát dögunalom, még a rácsokat is látom magam körül, szerintem kínzás...
Engem nem a jövő, meg a múlt érdekel.
Miért nem lehet álmodozni pl? Vagy olyan dolgokkal foglalkozni, amik túlmutatnak a valóságon? A valóság már egy szűrlet, és abból is elég gyenge kiadás, nem fér bele minden...
Miért van ilyen nagy szerepe?
"olyan mintha kiüresednél teljesen és nem lenne már semmi"
Én nem ezt tapasztalom. A jelenben van az, ami megjelent és létező és az a jelen, és van ami nem jelent meg.
Ha visszatérek a jelenbe akkor csak ezzel szembesülök, hogy valami már determinálódott, el van döntve, bele van masszírozva az anyagba.
Ellenkező esetben - a nem-jelenben - ehhez pluszba jön a végtelen lehetőségek tárháza minden irányban, előre hátra vissza stb.
Miért korlátozzam le a figyelmem erről? Ez olyan mintha leszakítanék valamiből egy darabot és csak arra figyelnék, a többi meg mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!