Meddig él a lélek?
Kedves 9/10: Mennyi időt töltöttél el vele, mire rájöttél erre a bölcsességre? 2-3 másodperc?
Amikor elkezdesz megoldani egy matek példát, akkor is ilyen gyorsan feladod? Komolyan kérdezem. Vagy kitartóan addig keresed a megoldást, amíg meg nem fejted? Ha neked nem sikerül, akkor megkérdezel egy jobb matekost, hogy mi a megoldás? Érdekes, hogy abban a nem kevésbé fontos témában, hogy kik vagyunk valójában és hogy mi ez a gyönyörűséges illúzió itt körülöttünk, az emberek többsége 2-3 másodperces bölcs megfontolás után rávágják, hogy: "nem létezik". Pedig egyenlőre a tudósok sem tudnak válaszokat adni. Ami érdekes, hogy a kvantum fizika révén manapság ők is a misztikum egyre mélyebb bugyraiba kerülnek, de még mindig megy a kerülgetés, a tagadás. Egyszer majd megszűnik a tagadás és akkor egy jó nagyot fog lépni az emberiség előre. Egyenlőre azért topogunk egy helyben, mert nem merjük összekötni a modern, merev tudományt, a misztikummal...
12/12
Ki beszél itt varázslásról? Olyan dolgokról beszélünk itt, amit egyenlőre nem lehet tudományos módszerrel alátámasztani, viszont nem csak az emberek által tapasztalt jelenségekből, hanem pl. a kvantum fizika eredményeiből is kapiskáljuk a lehetőségét, a létét. Annak idején a mágneses meg elektromos "delej" kapcsán - és még mennyi minden kapcsán -, ugyan ez volt. Ha akkor legyintünk és félretoljuk a dolgot, még ma is gyertyával világítanál.
Amiről itt konkrétan szó van, az a lélek létezésének kérdése. Ha hajlandóságot mutatsz az érdeklődésre a tagadás helyett, gyorsan megtalálod azokat a bizonyítékokat, melyek már most rendelkezésedre állnak. A lélek rossz megnevezés, vallási területről jön. A tudat az amiről konkrétan beszélünk. Nyugat Európában, Amerikában, olyan kutató intézmények vannak már évek óta, melyek évi több tíz milliós költségvetéssel kutatják pl. a tudat halál utáni tovább működésének lehetőségét, módját. És hiszed vagy nem, tudósok dolgoznak ott is. De az tény, hogy nincs meg még a megfelelő metodika, információ, stb. ahhoz, hogy ezen kutatások eredményei a tudomány berkeibe kerüljenek. De nyugi, túllépünk ezen is, csakúgy mint amikor a hozzád hasonlók azért óbégattak, hogy mind meghalunk, ha egy olyan misztikus járműbe be merészelünk ülni, ami gyorsabban halad 30 km/óránál. Vagy akik a tudomány nevében kinevették, tönkre tették Semmelweis Ignácot, mert a kézmosás misztikumát ajánlotta a szülő anyák megmentése érdekében...
@14 "A tudatot az agy hozza létre."
Ne haragudj, de le vagy maradva. Már néhány agykutató is ki meri mondani - és sok másik kutatja -, annak a lehetőségét, hogy a tudatot nem az agy hozza létre.
Nézz utána ezeknek: Prof. Donald Hoffman, Dr Rupert Sheldrake és még sok más.
Javaslom kezd ezzel a videóval: https://www.youtube.com/watch?v=78SkTuk8Zd4
Ha te magadat egy szinten emlegeted az állatokkal, akkor nem vagy túl hízelgő önmagadhoz. Egyértelmű, hogy a kódolt, már-már gépies ösztönök az embernek is részei. De van egy különbség állat és ember között: az ember uralkodni tud az ösztönei felett. És ha tudata elér egy bizonyos fejlettséget, olyan szinten képes erre, hogy tulajdonképpen feléjük kerekedik. Ez a lélek, a tudat fejlődésének útja, mi által viselkedésében emberként is az nyilvánul meg, hogy az ösztönöket felváltják a fejlett tudat által vezérelt, nem ösztöni cselekvések...
@16
Gondolom már végig is tanulmányoztad az általam küldött neveket, youtube linket, stb. Merthogy nem találsz ott mást, mint elismert "diplomás orvosokat", professzorokat, kutatókat, akiknek a mondanivalója cáfolni látszik a nézeteidet. A tudat témaköre nagyon megosztja nem csak az átlag embereket, de a tudósokat is. Én nem akarom bizonyítani számodra a tudat létét, de ha te úgy gondolod magadról, hogy nem vagy más, csak egy nagyon tökéletes bio-robot, akkor nem tudom ezek után hogy tudsz őszintén pl. a gyereked, vagy szerelmed szemébe nézve azt mondani, hogy szeretlek. Hisz a te olvasatodban olyan, hogy kondíció nélküli szeretet nincs, csakis az ösztönök és a logika által táplált érdekek és a fennmaradás kényszere mentén végzett cselekedetek. Tehát csak tettetsz, amikor a szeretetedet fejezed ki valaki felé. Iszonyat fejlett mesterséges intelligenciák lennénk szerinted, semmi több? Nem hiszem. Van pl. egy emberi tett, ami az általad képviselt ellenkezőjét bizonyítja. Az önfeláldozás. A Saturn 3 című sci-fi nagyon jól megmutatja, mi a különbség ember és robot között. Ajánlom kedves figyelmedbe...
@19 "Sajnos nincs annyi idom hogy ezt az egy órás videót végignézzem"
Programozóként egész életemben a technika határozta meg az életem jellegét, a megélhetésemet. Én aztán elmondhatom magamról, hogy két lábbal a Földön járó ember voltam mindig is. Aztán történt valami, ami belevitt a témába. Nem hogy arra szántam az időt, hogy egy videót megnézzek, de éveikig tanulmányoztam a témakört. Először ellenálltam, aztán kételkedni kezdtem addigi nézeteimben, végül teljesen meggyőződtem a több év alatt elém tárt bizonyítékok láttán. Gondolod, hogy néhány mondatot idevetek és megvilágosodsz, akkor, amikor magad vallod be, hogy annyi időd nincs foglalkozni a dologgal, hogy egy videót megnézz róla? És úgy gondolod, hogy hitelesen nyilatkozhatsz erről a témáról? Nos, majd ha van időd és késztetésed, te is foglalkozz néhány évet a dologgal érdemben és utána folytathatjuk. Sok szerencsét!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!