Hitetlenek, ateisták szeretnétek ha a hitetek ellenére azért létezne túlvilági élet?
Én most nagyon szeretném...és azt is tudni, hogy melyik istenben kellene hinnem, melyik menny a legszebb...
Azért vagyunk ateisták, mert egyrészt jó iskolákba jártunk, másrészt nem igazán érdekel a túlvilág-mese.
Szóval leszarjuk.
Jajj már. Minek?
Elméletileg ott egy központi tudathoz tartozunk amúgy, nem leszünk, de mégis, bármiféle fizikai test nélkül. Akkor meg mi a fax értelme van az egésznek? Nem fogsz ott akkor a családoddal élni, nem lesztek kisangyalok, nem egy "másik Fölre" kerültök. Mert a keresztény vallás szerint ennyi a menny, éteri lények leszünk mi is.
Mégha lenne lélekvándorlás, azt mondok ok. De ha tényleg a lélek csak visszatér egy nagy halmazba, ahol nincs "semmi", nincs "éntudatunk", nekem az nem kell. Mert nem lesznek ott a szüleim, a férjem, a testvérem, a gyerekeim, barátaim stb. Igaz, ott elméletileg ezek a kapcsolatok már nem fognak számítani. Pont ezért nem akarom.
Persze hogy szeretném, ha lenne túlvilág! Csak még azt nem döntöttem el, hogy melyiket is szeretném?
- A keresztény túlvilág annyira nem jön be nekem. Csak unalmas egyhangúságban dícsérni az Urat, hát ez nem éppen nekem való.
- A Walhalla már egész jó lehet. Lehet nagyokat zabálni, és jókat inni rá. Egész tűrhető.
- Az indiánok örök vadászmezein lovagolhatnék, és vadászhatnék amennyit csak akarok.
- A buddhista túlvilágon izgatottan készülhetnék a következő életemre.
- A mohamedán túlvilágon Allah tekintetében fürdenék, és 77 szüzet kapnék ajándékba.
Igen, döntöttem, ez az utolsó egész jó lenne. Ó mire mind a 77-tel végeznék.......
Van egy nagy előnyöm a hívőkkel szemben.
Megtudom majd, ha van túlvilág, de a hívő soha nem tudja meg, ha nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!