Elgondolkoztatok már, hogy az élet értelme lehet mégis csupán a szaporodás? Nincs lélek és semmi, csak hús, vagy, aki hisz miért, mi adott hitet neki?
Szerintem a legtöbb ember, aki hisz, vagy azért hisz, mert ezt nevelték bele gyerekként, és/vagy azért, mert megnyugtató dolog arra gondolni, hogy valami felsőbb értelme van az életnek. Emellett sokan szeretik azt hinni, hogy nem halnak meg. Kényelmesebb, mint szembenézni azzal, hogy egyszer elmúlunk.
Régebben én is hittem, de most már úgy látom, hogy nincs miért.
Ennek ellenére nem gondolnám, hogy az élet értelme a szaporodás, inkább azt mondanám, hogy az életednek te adsz értelmet. Tedd azt, ami boldoggá tesz.
Azért hiszünk valamiben, mert az megnyugtat. Ha nem hinnénk az elég kiábrándító lenne. Viszont hogy ennek van-e alapja, azt sosem tudjuk meg, lehet hogy igen, lehet hogy nem.
Sőt akár fordítva is lehet, hogy a világ nem létezik csak tudat. Elvégre álmodban is érzékelsz dolgokat, mintha valóság lenne, teljesen meg vagy róla győződve, hogy az, aztán amikor felébredsz, kiderül, hogy nem is létezett. Így hát lehet, hogy a mi világunk sem létezik, csak egy valami általunk ismeretlen dolognak a szimulációja.
A 6-os által mondottakat egészíteném ki néhány gondolattal.
Lehet, hogy a "felülről" kapott, médiumi közvetítések is irányítottak valamilyen fejlett technológia segítségével. Ezek az információk ráadásul sokszor ellentmondanak egymásnak, vagy utólag módosítják azokat a felsőbb erők, így amiben sokan és sokáig hittek, az végül hazugságnak bizonyul. Gyakorlatilag úgy tűnik, hogy az "égiek" is csak játszadoznak velünk csupán és ebből az egész, zavaros helyzetből is nekünk kellene kiszabadítanunk magunkat úgy, hogy közben csak ellentmondásos infók állnak a rendelkezésünkre. :)
Kedves Kérdező,
becsapod magadat azzal, ha egyféle, univerzális értelmet keresel az élet értelmének a kérdésére. Az önbecsapáson túl megpróbálod lerázni magadról annak a felelősségét, hogy valami értékesebb értelmet találj az életednek, hiszen meéred a legegyszerűbb magyarázattal. Ezért persze nem ítélet meg senki téged negatívan, de elegendő-e a legkézenfekvőbb magyarázat a számodra? Érdemes-e további kutatásra a téma?
Nyilván ahány lény, annyi lehetséges cél, annyi lehetséges értelem van.
Igen, vannak, akik életének értelme a szaporodás. Vannak, akik a kizsákmányolás-büntetés-tengelyen értelmezik a létüket, meg akik anyagi javakat felhalmozni szeretnek, meg akik feláldozzák magukat egy szabadságharcban, meg akik gyermekmenhelyet alapítanak, illetve olyanok is akik megvilágosodni szeretnének. Meg mindenféle mások. Ugyanúgy, ahogy én pl. nem irtom az esőerdőt profitért -és ezért nem is hibáztathat senki- nem kérhettem számon mindazon embereket, akik pl. a karrierjükért/kupakgyűjtésért/insacelebségért élnek. Miért is kellene különböző embereknek azonos értelmű élete legyen? Oly sok minden elérhető, választható értelem van.
A fő kérdés az, hogy te melyik értelem mentén, melyik cél irányában tartod érdemesnek élni az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!