A buddhizmus nem a megfelelo vallas nekem?
Eddig meggyozodesem volt, hogy hiszek a tanitasaiban.
Viszont most olvastam hogy eliteli a piercingeket /nekem sok van/
illetve szexelni sem szabad.
Na most ezt a kettot hulyesegnek tartom.
A buddhisták is hordanak ékszereket. Nem is keveset. Az ékszerek hordása csak nem javasolt, nem elítélendő, mert az ékszerek földi vagyont jelképeznek. Az anyagi vagyon eltérít a megvilágosodás felé vezető útról. Ha nem vagy szerzetes, akkor nem kell lemondanod az ilyesmiről. Elég csak a helyén kezelned, mértékletes módon.
A szex-szel ugyanez a helyzet. A nemi vágy, és öröm eltérít a megvilágosodástól. De ha nem vagy szerzetes, nem kell róla lemondanod, csak mértékkel kell kezelned, és erényesen. A buddhistáknak is van gyerekük, sok esetben elég nagy családjuk.
Ezek a buddhizmus alap tanításai a hívek számára. Lehet, hogy érdemes lenne mélyebben utánajárnod, hogy mit tanít a buddhizmus a világi hívek számára.
Eddig miből gondoltad, hogy megfelelő vallás neked?
Amúgy a szabályok a szerzetesi életmódra vonatkoznak, a világi hívőket Buddha nem korlátozta semmiben. Gondolom az étkezést sem úgy oldod meg, hogy reggel bemész a városba az alamizsnás szilkéddel, és azt eszed, amit sikerült összekoldulni.
A buddhizmusnak sok ága van.
Ha olyanba botlottál ami tiltja a szexet vagy a pirszinget, nyergelj át a tantrára
Az külön preferálja a szexet és vallja hogy a meditáció bármikor lehetséges még szex közben is
"De ha ezeket nem tartom be akkor hogyan erhetnem el a nirvanat?'
.
Látod-é kérdésed logikátlan voltát:
Elérni akarod a nirvánát, ismered az odavezető út előírásait, de akarattal nem tartod be azokat. Így hogyan képzeled elérni a kitűzött célt?
Ha 'A'-ból 'B"-be akarsz eljutni, miért ellenkező irányba indulsz?
Grimfox pontosan leírta,
mások meg jó nagy baromságokat hordtak össze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!