Létezik olyan, hogy valaki a szexuális vágyainak ki nem élése miatt ne tudjon a szellemi felemelkedésre fókuszálni?
Figyelt kérdés
Én úgy érzem, hogy bizonyos szexuális vágyaim ki nem élése, kíváncsiság miatt nehezen tudok tovább lépni az anyagi világból és csupán ún. buddhista szerzetesi életmódra váltani. Az ok, hogy hajt a vágy egy kiadós gumi nélküli szex felé, mert eddig csak gumiban volt lehetőségen szexelni, akármilyen nevetségesen is hangozzék. Valami azt súgja, ha ezt megélném, kiélném, akár csak egyszer is, de jó alaposan, kiadósan, utána végleg le tudnék mondani a szexről és csak a meditációnak, elmélkedésnek, tudáshalmozásnak, felemelkedéshez vezető útnak szentelni az életem. Egyébként is csak nyűg és idő- meg energiapocséklás a szex számomra, de ez a vágy, kíváncsiság valamiért nem akar eltűnni.2021. júl. 28. 23:57
11/18 anonim válasza:
Ez egy nagyon jó kérdés. Szerintem is gumi nélkül lenne az igazi, én azzal sem csináltam, mert nincs kivel. Bár én nem akarok szerzetes lenni, ez meg sem fordult soha a fejemben. De mivel nagyobb az esélye egy lottó ötös találatnak, mint annak, hogy barátnőm legyen, emiatt kénytelen vagyok és voltam magamat kielégíteni. Emellett olyan dolgokra próbálok figyelni, amik érdekelnek, és el tudják terelni a figyelmemet.
12/18 anonim válasza:
A szerzetesek ilyen esetekben elküldték a jelentkezőt, hogy éljen még egy keveset és csak akkor jöjjön vissza, ha már sikerült kielégítenie az ilyen irányú vágyait.
Egyébként a rendszeres és kemény sport sokat segíthet, de szerintem ekkor sem a teljes önmegtartóztatás az üdvözítő megoldás, hanem a Buddha által tanított "arany középút" filozófiája. :)
13/18 anonim válasza:
#11 Csakhogy szerzetesként még önkielégítést sem végezhetsz, ott teljes megtartóztatás van. Az nem teljesen ugyanaz, mintha csak egy civil buddhista lennél és eltengenél a középúton, hogy párkapcsolatom nincs, de megélek bizonyos vágyakat.
14/18 anonim válasza:
#13 Emiatt írtam, hogy nem akartam soha szerzetes lenni, de egyébként buddhista sem vagyok. Hogyha valaki még önkielégítést sem csinálhat, azt már én sem tudom, hogy hogyan lehet kibírni. Tisztelem őket, és érdekel az ezotéria meg a vallások, de attól eltekintve, hogy nincs részem szexben, ragaszkodok egy átlagos, a szerzetesekéhez képest kényelmes élethez.
15/18 anonim válasza:
Ez bármi lehet. De ne várj utána nagy sikereket, ha ilyen primitív vágyaid vannak. Az én szexualitáshoz köthető vágyam, hogy egx hatalmas meditáció és felemelkedés után, következményeként egyesüljünk..., fizikailag is, az energiák még nagyobb kicsapongása maitt.
Te meg csak gumi nélkül akarsz dugni. Semmi értelme. Ha ilyen lenne a szex, akkor én nem kérek belőle.
16/18 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyok annyi különbséggel, hogy én azért fojtom el (21) évesen, mert a körülmények sose jók, hiába keresem a ehetőséget. Aki feloldotta magában ezeket a problémákat, írjon.
17/18 anonim válasza:
Én feloldottam, tudatos álomba kell szexelni, ott nem kell gumit használni
18/18 anonim válasza:
No jó, jó. kérdező, de akkor hova tested a szerzetes-tudósokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!