Mivan, ha a karmát nem úgy élem meg, ahogyan az kéne működjön?
Csak felvetés a gondolat.
Ha teszek valami rosszat, és az a karma szerint visszaüt később, de én nem tulajdonítok jelentőséget annak a rossznak, akkor mi van?
Illetve ha olyat teszek ami szerintem nem rossz, de valójában az akkor mit csinál a karma?

2es nézz a korupt politikusokra. Családok mennek tönkre miattuk,halnak éhen vagy népek sanyarognak miattuk, de a propagandának köszönhetően még mindig élnek. Ott miért nincs karma vagy aféle igazság szolgáltatás.
Szerintem a karma vagy a vallásokban való hit egy aféle menekülés valamibe a való világtól. Félünk tenni a rossz dolgok ellen, ezért inkább elfogadjuk mint 1 fentebb hatalom ítélkezett és döntött volna felettünk és ez a káros szerintem, mert nem más mint beletörödés.

A Karma ÉLETEKEN átívelő oksági törvény.
Mostani életedben az előzőekben tetteid okozatát "élvezed" anlkül, hogy a kiváltó okot ismernéd.
(A szemézzelepre, vagy favelába született gyerek sem fogja megtudni, mit rontott el valamikor, hogy sírig tartó nyomor az eredménye. Ugyanígy nem az indiai páriának született.
.
Nem az a Karma, amit nem elég ismerettel rendelkezők annak hisznek: ha ma rosszat teszek, holnap rosszat kapok érte.

"Mostani életedben az előzőekben tetteid okozatát "élvezed" anlkül, hogy a kiváltó okot ismernéd."
Tudnál erre egy példát mondani? Mondjuk ha rosszat tettem előző életemben, miért szenvednék most miatta? Azt se tudom mit tettem, miért lenne érte büntetés? Hülyeség

7 Már írta Grimfox, hogy nem büntetés. Tekints rá úgy mint egy fizikai törvényre. Ha meglöksz egy tárgyat akkor az erő hatással jár, tőled a tárgy felé és a tárgytól vissza feléd is. Így értelmezd a karmát. Ok okozat.
Nem mondom hogy létezik, de ha jól értem a koncepció valahogy így működik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!