Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mivan, ha a karmát nem úgy...

Mivan, ha a karmát nem úgy élem meg, ahogyan az kéne működjön?

Figyelt kérdés

Csak felvetés a gondolat.

Ha teszek valami rosszat, és az a karma szerint visszaüt később, de én nem tulajdonítok jelentőséget annak a rossznak, akkor mi van?

Illetve ha olyat teszek ami szerintem nem rossz, de valójában az akkor mit csinál a karma?

2021. máj. 19. 12:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
28%
Mivel az egész karma csak hülyeség, ezért teljesen mindegy
2021. máj. 19. 12:28
 2/12 A kérdező kommentje:
Miért gondolod ezt?
2021. máj. 19. 12:46
 3/12 anonim válasza:
51%
Én hiszek a karmában. Én is tettem rossz dolgokat, velem is történtek rossz dolgok. De ilyen az élet. Egyszer fent, egyszer lent. Nyilván olyan, hogy valaki ne hibázzon, olyan nincsen. Ha akaratból, ha akaratlanul, mindenhogy van. Nyilván oda vissza megy a dolog. Volt mikor én okoztam másnak rossz időszakot, volt mikor más nekem. Mindig is lesz jó és rossz időszak mindenki életében.Az hogy sétálsz az utcán, jönnek veled szembe emberek, hol lehangoltak, szomorúak, vidámak, boldogak, de azt senki nem tudhatja hogy milyen nehézségek vannak az életében, és azt sem tudhatjuk hogy ők masoknak milyen nehézséget okoztak.
2021. máj. 19. 13:15
 4/12 anonim ***** válasza:
49%

2es nézz a korupt politikusokra. Családok mennek tönkre miattuk,halnak éhen vagy népek sanyarognak miattuk, de a propagandának köszönhetően még mindig élnek. Ott miért nincs karma vagy aféle igazság szolgáltatás.

Szerintem a karma vagy a vallásokban való hit egy aféle menekülés valamibe a való világtól. Félünk tenni a rossz dolgok ellen, ezért inkább elfogadjuk mint 1 fentebb hatalom ítélkezett és döntött volna felettünk és ez a káros szerintem, mert nem más mint beletörödés.

2021. máj. 19. 13:31
 5/12 Grimfox ***** válasza:
84%
A karma nem tudatos dolog, ezért nem dönt arról, mi jó, vagy rossz. A tetteid következménye hat rád. Ez a karma. Nem egy felsőbb erő által állandóan irányított beavatkozásról van szó. Inkább egyfajta természeti erőként érdemes elképzelni. Mindegy, hogy te milyennek ítéled meg azt, amit tettél, és milyennek ítéled meg azt, ami veled történik emiatt, a következmény ugyanolyan lesz. Az, hogy te milyennek ítéled meg, az csak téged befolyásol.
2021. máj. 19. 13:39
 6/12 anonim ***** válasza:
78%

A Karma ÉLETEKEN átívelő oksági törvény.

Mostani életedben az előzőekben tetteid okozatát "élvezed" anlkül, hogy a kiváltó okot ismernéd.

(A szemézzelepre, vagy favelába született gyerek sem fogja megtudni, mit rontott el valamikor, hogy sírig tartó nyomor az eredménye. Ugyanígy nem az indiai páriának született.

.

Nem az a Karma, amit nem elég ismerettel rendelkezők annak hisznek: ha ma rosszat teszek, holnap rosszat kapok érte.

2021. máj. 19. 14:06
 7/12 anonim ***** válasza:
90%

"Mostani életedben az előzőekben tetteid okozatát "élvezed" anlkül, hogy a kiváltó okot ismernéd."

Tudnál erre egy példát mondani? Mondjuk ha rosszat tettem előző életemben, miért szenvednék most miatta? Azt se tudom mit tettem, miért lenne érte büntetés? Hülyeség

2021. máj. 19. 19:24
 8/12 SZücsöm ***** válasza:
100%

7 Már írta Grimfox, hogy nem büntetés. Tekints rá úgy mint egy fizikai törvényre. Ha meglöksz egy tárgyat akkor az erő hatással jár, tőled a tárgy felé és a tárgytól vissza feléd is. Így értelmezd a karmát. Ok okozat.

Nem mondom hogy létezik, de ha jól értem a koncepció valahogy így működik.

2021. máj. 19. 19:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Olvastam, amit Grimfox írt. Pedig sokan egy felsőbb erőhöz is kötik a karmát, én úgy tudom. De nem sokat olvastam róla, mert nem igazán hiszek benne.
2021. máj. 19. 20:57
 10/12 Grimfox ***** válasza:
Nyugati értelmezésben kötik csak felsőbb erőhöz. Valójában egyszerűen a csak a karma a létezés minden szintjén működik, ugyanúgy, ahogy a dharma, a másik alapvető törvény. Ezeket a világ létezőként megnyilvánulásából eredeztetik, nagyjából úgy értelmezhetők, mint olyan törvények, amik lehetővé teszik a világnak, hogy rendszerezetten működjön, létezzen.
2021. máj. 19. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!