Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mit tegyek, ha elvesztettem a...

Mit tegyek, ha elvesztettem a hitem a reinkarnációban és az örökké létező lélekben?

Figyelt kérdés
Pedig jó lenne hinni, hogy többek vagyunk csont és húsnál, de tudomànyosan semmi se igazolja ezt. Akikről azt hittem igazat mondanak kiderül sorban, hogy a gazdagságért bàrmire képesek. Manipulálják, hülyítik az embereket, de komoly tudományos vizsgálatokon is rendre elbuknak vagy ki se állnak, nehogy lebukjanak. A regressziós hipnózis is hallucináció vagy az agy kreálta emlékképek összessége, amit az egyén őszintén valóságnak él meg csupán. Sajnos őket is becsapták, becsapatták saját elméjüket és ebből egyesek jó kis profitot szereztek könyvek meg előadások formájában stb. A lényeg, hogy végül mindig kiderül, hogy a gonosz emberek kihasználják és manipulálják a reinkarnációra fogékony, nyitott elméket, de az egész mese csupán vagy valami nem ismert agyi tevékenység eredménye. Én szeretnék hinni, hogy több vagyok egy csupasz majomnál, de sajnos a tudományos eredmények és a sok csaló guru nem ezt igazolja!

2021. ápr. 7. 20:35
1 2
 1/13 Grimfox ***** válasza:
88%
Ha mások általi igazolásra hagyatkozol, sajnos majdnem biztosan erre az eredményre fogsz jutni. A legegyszerűbb, ha elkezdesz meditálni. Ne a reinkarnáción, örök létezésen, és hasonlókon, mert ezen a mesterek meditálnak, nekik is évekbe kerül, mire tapasztalják. Ha meditálsz, elmélkedsz, vagy koncentrációs, esetleg pranayama, vagy qigong meditációt végzel, akkor előbb, vagy utóbb olyan tapasztalatokat fogsz szerezni, amik számodra bizonyítják, hogy több vagy húsnál. Ami a legfontosabb, hogy ez saját eredmény lesz. Nem másnak kell hinned, hanem egyszerűen el kell fogadnod, amit megtapasztaltál.
2021. ápr. 7. 20:45
 2/13 anonim ***** válasza:
82%
Akkor ne higgy a reinkarnációban. Ilyen egyszerű. Nem a tudósok és a tudomány eredménye fogja meghatározni hogy létezik vagy sem. Ha igazolják a látezését szuper. Kit érdekel mint mond pár fanatikus materialista?
2021. ápr. 7. 20:47
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Én nem igazán hiszek a reinkarnációban vagy a meditációban. Viszont a lélek minden bizonnyal létezik. Tudományos eredmények sosem fogják igazolni, egyrészt mert a tudomány módszertana (fizika, matematika stb) erre nem alkalmas.

Másrészt direkt "úgy van rendezve" a dolog, hogy inkább csak hinni tudjunk önmagunk létezésében, illetve érhetnek minket olyan szubjektív élmények amik hatására meggyőződhetünk, hogy létezik természetfeletti.

2021. ápr. 7. 21:02
 4/13 anonim ***** válasza:
45%

".... de komoly tudományos vizsgálatokon is rendre elbuknak ..."

Erre írnál egy pár konkrét példát?

Köszönöm, ha megteszed.

2021. ápr. 7. 21:27
 5/13 anonim ***** válasza:
80%

Van egy jó hírem. Te, aki most a nevedet viseled, tényleg csak ettől-eddig élsz. És a többi élet, ha van is, azzal nem kell törődj. Hogy mi van, vagy mi lesz. Ebben az életben, vagy bármelyikben, viszont, törekedhetsz arra, hogy teljesebben éld meg.

Kezdd talán azzal, hogy nem törődsz a zsibvásárral, a vásári fofgataggal, a felszínes dolgokkal. A valódi ezoterikus út a tapasztalataiddal van kikövezve.

2021. ápr. 7. 21:51
 6/13 anonim ***** válasza:
22%

Semmit nem kell tenned. Légy materialsta és nihilista. Olvasgass Dawkinst. "Én szeretnék hinni, hogy több vagyok egy csupasz majomnál" Nem, nem vagy több, ugyan.

Sok boldogságot!

2021. ápr. 8. 06:27
 7/13 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem fogadd el, de a kérdés inkább sugallja a csalódott szerződést, mint sem egy érési folyamatot...

Persze az esetek többségében ilyenek én is belekeveredett egy ilyenbe. De én a személyben/csoportban csalódtam nem abban amiben ő igazából nem hitt... Csak megfelelő köntösként felhasználta azt.

Kérdés ezeket az állításokat tanításokat az ex tanitód találta ki vagy relatíve ősi iratok forrásokból származnak?

100 év alatt is kis híján 180° a látásmód változása. Szerinted a múlt vallásainak írói nem tudósok voltak akik a világ nagy kérdéseire a kornak megfelelő válasszal léptek elő... Kellően elfogulatlanul sokszor helyesen. Csak csodákkal és istenekkel tarkítva.

Részemről mindegy a hited, nem baj ha ateista vagy, vagy az sem ha hívő.

Csak azt nézd meg kiben/miben csalodtál, valamint hogy valójában miért?

2021. ápr. 8. 07:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
#6: Dawkins borzasztó gagyi. Teológusok màr tételesen ízekre szedték az "érveit". Ő a legrosszabb példa az ateizmus igazolàsàra.
2021. ápr. 8. 07:25
 9/13 anonim ***** válasza:
17%

Te nem vagy valami okos, Kérdező, ugye tudod?

Addig az elektromosság sem létezett, míg a tudósok be nem bizonyították a létét, igaz? Se villám nem volt, se idegi működés stb. Hisz nem volt bizonyítva?!

Légy szíves, maradj távol a spirituális/szellemi úton járóktól! Csak a szégyent hoznád rájuk az ostobaságoddal.

2021. ápr. 8. 07:34
 10/13 anonim ***** válasza:

6 a nihilista nézet azért utánna olvashatnál mielőtt írsz róla.

9 lehet fiatal még, abból is van egy pár...

Én önismeretet ajánlanak neki azt mind két oldalon megtalálja. Meg "Aki nem hiszi járjon utána!" Alapon döntsön legjobb tudása szerint.

Legrosszabb esetben epilált majom nem lehet, annál elvileg már most több.

2021. ápr. 8. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!