Milyen helyek, tevékenységek, dolgok vannak, amikhez valamilyen megmagyarázhatatlan okból kötődsz és talán előző élethez köthető?
Misztikus kötődésem kislánykoromban volt két kártyalaphoz :) Volt egy pakli kártyám, ami kulönböző országok női és férfi népi viseletét ábrázolta szép színes meseszerű rajz formájában. Nagyon érdekes módon kedvencem a holland fapapucsos viselet volt, na nem azért mert tetszett, a ruházat nincs is már előttem, talán csak a fejfedő, éreztem valamiféle kötődést. Ekkor lehettem 10-12 éves, 25 éves koromban párommal Hollandiábában kötöttunk ki :) 10 évet éltunk ott. Mikor ott először megláttam a fapapucsot akkor bevillant a kedvenc kártyalapom, tudom most már hogy nem volt véletlen :)
Egyébként Portugália az az ország ami nagyon durván megfogott, annak déli partja Algarve, mintha jártam volna már ott, teljesen kietlen helyeken magas partszakaszokon jártunk, elektromos bicajjal szeltuk a csendes kis városkában a zegzugos kis egyedi házaktól hemzsegő utcákat. Nagyon erős késztetést érzunk párommal egyutt hogy visszamenjunk ugyanoda, pedig még sok országban nem jártunk.
Amíg Pesten éltem, Angyalföld volt ez a hely számomra.
Akárhányszor ott jártam, valami hihetetlen nyugalom fogott el,képes voltam órákig lézengeni, vagy épp biciklizni a környéken. Különösen a Röppentyű köz és környéke volt rám ilyen hatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!