Lehetséges, hogy Hitler reinkarnációja zsidó?
Ha nemcsak egyéni karma, hanem társadalmi karma is létezik, akkor Hitler, itt EU-ban született újjá. Nem feltétlen zsidóként.
Pontos választ, valószínűleg egy buddha tudna adni.
11-es, hogy miből gondolod, hogy az EU-ban? HA létezik társadalmi karma akkor az miért ok arra, hogy Hitler itt szülessen újjá?
Nem értek a karmához ezért kérdezem.
12-es válaszolónak.
Egy buddhista nem megvilágosodott.
Viszont Gautama nem volt buddhista. Azt a követői mondták rá (buddha), magasztalták fel.
Gautama sosem állította magáról, hogy más lenne, szimplán a tapasztalatait mondta el, amit belátott, amit megélt, amit tapasztalt.
Az megint más kérdés, hogy a théraváda (páli-kánon) szerzetesek hozzá tettek egy csomó más dolgot.
De ez másik történet.
Kérdezőnek.
Nem vagyok Buddha, ez szimplán feltételezés. Ahogy írtam, erre csak egy Buddha tudna választ adni. Lásd, Gautama.
Szóval, Hitlerre az a kultúra, család, barátok, eszmék hatottak, amelyekből, nem igazán tudott kilépni. Hiába mélyedt el az okkultizmusban is.
A szamszára, a kötődések, vágyak létforgataga. Hitlernek is voltak vágyai, kötődései, lásd fentiek, így valószínűsíthető, hogy mivel nem volt képes ezekből kilépni, így csak ezeknek volt tudatában, így ide, EU-ba kerülhetett vissza.
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy újra Hitler lesz, hanem bár másképp nézhet ki, de a jellemvonások, egyéb tulajdonságok, késztetések, ott vannak benne, amire a karma hatott, vagyis önmaga tudatos tettei, ezek visszahatása.
Késztetés, mint ölés. Ölés hajlamából fakad a gyilkosság. Bár lehet erős érzelmi felindulásból is.
Alapjába véve, mindannyiunkban benne van ez, hiszen állatok vagyok, hiába megy a nagyképűség arról, hogy emberek vagyunk.
Bár sokan vannak, akik emberállatok.
Úgy gondolom, hogy ha nincs mentális sérülése az embernek, akkor alapjába véve jó.
Viszont a gyűlöletet, kiválthatta gyerekkori trauma is. De én, szimplán egy önértékelési zavarral küzdő embert látok, aki mindenáron bizonyítani akart. Nem a népének, mert őket eszközként használta az elmebajához.
Ezt a hasonlóságot, más országoknál is láthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!