Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A teremtő belefelejtkezett az...

A teremtő belefelejtkezett az álmába, és most ébredezik ugyan - de jó lenne vissza aludnia?

Figyelt kérdés

Valaki megszületett, és folyton azt kereste - hogyan nem lehet.

Az élete meneküléssé vált, és falakat épített önnön tehetetlenségében.

Végül ébredezni kezdett s rájött hogy a falak mik börtönben tartják - valójában ő építette.

Szembenézett önmagával, ám azt látta súlyosan megvezette/becsapta önmagát.

Most viszont hogy ezt észrevette, valami belül súlyosan megváltozott.

Ezután már nem csaphatja be önmagát - hiszen eztán mindig kételkedik már a látható falakban (azokban amikre régebben azt mondhatta Á - ezt nem lehet).

Most tehát már nincs vissza-út! Eljött volna a tettek ideje?

Azonban eddig ő egy lehúzó őrvény volt, ki másoktól szívta el az energiát.

Egy negatív energia, gondolat halmaz - aki azt kereste hogyan nem lehet.

A negatívból pedig nehéz átjutni a pozitívba - hiszen a rendszer a megszokásai miatt igencsak korlátolt.

Ezért megijedt.

Megijedt hogy már nem lehet olyan mint rég. Hogy ezután tenni kell s küzdeni. Hogy vissza kéne térnie teremtő mivoltához.

Megijedt hogy többé nem bújhat a hamis várfalai mögé. Megijedt hogy hatalmas felelősség terheli.

Legszívesebben azt akarná most azonnal legyen vége - de nem lehet.

Csak egy út járható, az ami még az elmúlásnál is félelmetesebb.

Tovább - tovább - küzdeni - tenni azért hogy jobb legyen.

Ó teremtő - de jó is lenne vissza aludni s elbújni.

Vajon lehetne ilyet?

2020. nov. 10. 16:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Neked egy bajod van.

Sokat goldolkodsz.

Egyszerű a törvény amit adsz azt kapsz.

2020. nov. 11. 17:19
 12/15 A kérdező kommentje:

11

Igen, szerintem is az a baj hogy túl sokat gondolkodom.

De hát most mit csináljon az ember egész nap?

Azt nem hinném hogy azt kapok - amit adok. (Ennyire azért nem egyszerű.)

Sajnos én eddig nem sok mindent csináltam. És ezt már megszoktam. Viszont ezért kerültem már ki pl az utcára is - és éltem rövid ideig hajléktalanként.

Az a vicc hogy azt simán el tudom képzelni hogy ez újra megtörténik - de azt hogy elmegyek rendesen dolgozni, és még jól is érzem magam - azt nem olyan egyszerű.

Folyton arra tudok csak gondolni hogy hogyan csúszok le egzisztenciálisan, és hogy újra a hóban-fagyban kell majd kint aludnom - mert gyenge vagyok.

Pedig a lehetőségekre/megoldásra kéne irányulnom. Hogy hogyan lábalhatnék ki a jelenlegi helyzetből.

Talán gyenge vagyok. Talán még mindig nem akarom eléggé. Talán nem volt elég szörnyűségben még részem.

Minden esetre ja, igen, túl sokat gondolkodom. Ennél még az is jobb ha csendben maradok - és tovább figyelem a semmit.

2020. nov. 11. 17:37
 13/15 A kérdező kommentje:
Végül is mindegy. Ma már tettem azért hogy jobb legyen az életem. Tegnap is. És holnap is fogok. Minden nap próbálok egy kicsit haladni, és akkor elvileg nem fogok lecsúszni. Ha jó lehetőségekkel találkozom, akkor pedig egyből lépni fogok. Bármilyen nehéz is próbálom azt nézni hogy hogyan juthatok innen tovább. Elvileg ha kicsi is a haladásom - a világnak, a rendszerek akkor is reagálnia kell rám. Majd kiderül hogy mi lesz...
2020. nov. 11. 17:55
 14/15 anonim ***** válasza:

A legnagyobb probléma a borúlátásoddal van, azzal ahogy nekivágtál a változásnak. Így semmit sem érdemes elkezdeni.

Nyugodtan haladj a saját tempódban -az a lényeg, hogy haladsz-, s bár nehéz, de minden hosszú út egy lépéssel kezdődik. Úgy könnyebb, ha csak az adott napra koncentrálsz, nem érdemes nagyon messzire nézni.

Én is introvertáltba hajló személyiség vagyok, de az embereket is ki lehet bírni, távolról nézem őket, és nevetek a groteszk dolgaikon.

A munkahelyre nem örömből járunk be, hanem a pénzért, mely segít megteremteni a napi betevőt, és megvalósítani az egyéb elképzeléseinket. Kezdj el racionálisan gondolkodni, abba még senki nem halt bele.

A szuicid menekülés a legszánalmadabb, és a legméltatlanabb dolog ami embertől láttam. Nem próbáltad ki magadat, nem tudod mit bírsz, de már panaszkodsz, és előveszed a megcsontosodott kifogásaidat.

Azzal, hogy hezitálsz, és az esélyét sem adod meg a sikernek már be is vonzottad a kudarcot, ritka rossz módszer.

De nincs semmi gond, mert erre is van hazug, önigazoló magyarázatod.

Te nem akarsz felnőni, ezzel együtt erőlködni, felelősséget vállalni, megtanulni tűrni, és örülni, hogy élhetsz. Lélekben megtekedtél egy önző, nyafogó, lusta kisgyermek szintjén. Más a két kezét összerakná a feléért ami Neked van. Valakinek a változtatás lehetősége sem adatott meg, az "Univerzum" neked dobott B, C, D verziót amivel élhetsz.

Nem kell túlkomplikálni a dolgot, csak mozdulj, menj előre, haladj, indulj, mert amíg egyhelyben toporogva aggódsz semmi sem fog változni. Ezzel épp a cél, a siker, a boldogság elérését veszted el, szó szerint megfosztod tőle magadat.

2020. nov. 11. 18:24
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nincs gyenge ember, csak olyan aki a gyengeség kifogása mögé bújik.
2020. nov. 11. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!