Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A teremtő belefelejtkezett az...

A teremtő belefelejtkezett az álmába, és most ébredezik ugyan - de jó lenne vissza aludnia?

Figyelt kérdés

Valaki megszületett, és folyton azt kereste - hogyan nem lehet.

Az élete meneküléssé vált, és falakat épített önnön tehetetlenségében.

Végül ébredezni kezdett s rájött hogy a falak mik börtönben tartják - valójában ő építette.

Szembenézett önmagával, ám azt látta súlyosan megvezette/becsapta önmagát.

Most viszont hogy ezt észrevette, valami belül súlyosan megváltozott.

Ezután már nem csaphatja be önmagát - hiszen eztán mindig kételkedik már a látható falakban (azokban amikre régebben azt mondhatta Á - ezt nem lehet).

Most tehát már nincs vissza-út! Eljött volna a tettek ideje?

Azonban eddig ő egy lehúzó őrvény volt, ki másoktól szívta el az energiát.

Egy negatív energia, gondolat halmaz - aki azt kereste hogyan nem lehet.

A negatívból pedig nehéz átjutni a pozitívba - hiszen a rendszer a megszokásai miatt igencsak korlátolt.

Ezért megijedt.

Megijedt hogy már nem lehet olyan mint rég. Hogy ezután tenni kell s küzdeni. Hogy vissza kéne térnie teremtő mivoltához.

Megijedt hogy többé nem bújhat a hamis várfalai mögé. Megijedt hogy hatalmas felelősség terheli.

Legszívesebben azt akarná most azonnal legyen vége - de nem lehet.

Csak egy út járható, az ami még az elmúlásnál is félelmetesebb.

Tovább - tovább - küzdeni - tenni azért hogy jobb legyen.

Ó teremtő - de jó is lenne vissza aludni s elbújni.

Vajon lehetne ilyet?

2020. nov. 10. 16:17
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Elhagyva a kérdésem verses jellegét, arra akarok kilyukadni hogy eddig semmit nem csináltam. Egész életemben végig semmit nem csináltam! Ráadásul becsaptam önmagam, és azt hittem csináltam valamit. De mindig azt kerestem hogy hogyan nem kell csinálnom semmit. Most pedig ez megváltozott, mert rájöttem hogy végig becsaptam önmagam. Így viszont hogy ezt megláttam, ezután már nem tudom becsapni magam. Ez okozta a szembesülést. Tehát ezután azt kell keresnem hogy hogyan lehet. Hogyan lehet megoldani az életem - a problémáim. De ez nehéz menet lesz úgy érzem. Félelmetes hogy egy másik "üzemmódba" kell kapcsolnom. Ráadásul semmi sem történt igazából. Ugyanúgy küszködni, szenvedni kell, és egyáltalán nem látom hogy ez hova vezet. Kb azt is érzem jó lenne ha most csak úgy eltűnnék. Legalább nem kéne érezem ezt a szégyent..
2020. nov. 10. 16:42
 2/15 A kérdező kommentje:
Mert olyan jó lenne ha nem kéne csinálni semmit. Csak ülni mint Buddha és boldognak lenni. Kár hogy ebben az életben tenni kell - teremteni - csinálni ezt-azt - küszködni - szenvedni - harcolni. (Mert ha nem - akkor sajnos nem juthatok előrébb.)
2020. nov. 10. 17:22
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Barátom!

Ember legyen a talpán aki ezt végig olvassa.

2020. nov. 10. 17:26
 4/15 A kérdező kommentje:
3, Igen lehet hogy jobb lenne verset, vagy más irodalmi szöveget írni. Persze itt is főleg azoknak szántam - akik inkább unatkoznak. Vagy van kedvük mélyebb filozofálgatáshoz :)
2020. nov. 10. 17:30
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj! A változás jó. Én most vagyok hasonló helyzetben mint Te, de élvezem. Szerintem 'áldás' kilépni a téves nézetekből, és öröm, hogy cselekedni tudok. A nehézségek sem ijesztenek meg (nagyon), mert minden siker elégedettségét, minden kudatc tapasztalatot ad. Ne add fel, ne nyafogj, jó lesz ez így!

Az irodalmi szösszeneted pedig jól ádadta amit érzel.

2020. nov. 10. 20:19
 6/15 A kérdező kommentje:
Oké 5. Bízzunk akkor az univerzumban ;)
2020. nov. 10. 20:24
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezt hívják: The Dark Night of the Soul -nak. Nézz utána
2020. nov. 10. 20:28
 8/15 anonim ***** válasza:
75%

Ne az univerzumban bízz, még ha a kérdésedet az ezotéria rovatba is tetted fel!

Magadban higyj, és cselekedj! Persze jó néha tunyulni, lustálkodni, akkor leszel igazán szegény, ha most megtorpansz. Nem csak anyagilag, de lelkileg is. Miről fogsz akkor írni, mi lesz a verseid motivációja? Ja persze, a magány, a kesergés, és a sivár élet is jó téma.😉

2020. nov. 10. 20:34
 9/15 A kérdező kommentje:

Jó. Úgy értettem hogy elindulok a fejlődés irányába. Teszek dolgokat azért hogy jobb legyen. Viszont ezt próbálom nagyon kis fordulatszámon tartani.

Csak nagyon lassan fogok haladni - mert rettentően félek a változástól.

Aztán figyelem hogy hogyan alakulnak a dolgok. Ha erre lesz + visszajelzés az univerzumtól, akkor talán majd idővel bátrabb leszek..

2020. nov. 11. 08:07
 10/15 A kérdező kommentje:
De olyan idegesítő hogy ez a világ nem akar tőlem semmit. Felfele, és lefele is végtelenek a lehetőségek. Viszont nagyon nehéz kimozdulni egy épp negatívan kondicionált állapotból! Az a helyzet hogy most már látom hogy amit szeretnék (pl meleg szendvicset árulni) azt innen csak évek kemény munkájával érhetném el. Hiszen egy nagy rakás szár kupac van most épp a hátam mögött - amit tökre nehéz, és időigényes lenne eltakarítani. Azt is látom hogy megint bujkálok, de most már nem a kamu falaim (kifogásaim) mögé. Sajnos a küzdelem, és lehetőségek elképzelése helyett - csak arra tudok gondolni hogy milyen egyszerű lenne végezi magammal. Persze ez is csak egy újabb fal - egy újabb kifogás. (Már ezt is látom.) Az is biztos hogy ezzel megint nem oldódna meg semmi, sőt tovább növekedne a problémás kupac a hátam mögött. Viszont ha tenni kell, az is egy jó nagy szívatás. Emberek közé kellene mennem (amit utálok) és évekig biztos olyan munkát végeznem - amit szintén gyűlölök. Ráadásként már azt is látom, hogy ha semmit se csinálok továbbra is - az csak lefelé vihet. Pedig már ez a jelenlegi életem is szánalmas volt, és magamnak köszönhetően szörnyű dolgokon kellett átmennem. Mégis a változás is szenvedéssel jár. Sajnos hiába látom mit kellene tennem a tudatom a megszokásai alapján képtelen másként működni. Csak húz lefelé. Már egyáltalán nem vagyok biztos önmagamban, és hogy képes vagyok legyőzni egy ilyen zsarnok ellenfelet...
2020. nov. 11. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!