Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Létezhet az,hogy én is csak...

Létezhet az,hogy én is csak azt kaptam vissza amit adtam az embereknek!?

Figyelt kérdés
karma,sors,ok,okozat.

2020. szept. 28. 18:40
 1/4 Grimfox ***** válasza:
89%

A karma logikus rendszer, ok, és okozat alapján működik. Nem valaki, vagy valami dönti el, hogy ki mit kap vissza, a karma nem egy személy, vagy dolog ítélete, hanem szabály. A csavart az okozza, hogy a karma törvénye feltételezi, hogy létezik reinkarnáció, ami azt jelenti, hogy amit visszakapsz, nem biztos, hogy ebben az életben tetted. Ha teszel valamit, de a következmény nem jelentkezik, mert közben meghalsz, akkor felborul az egyensúly. Ennek kiküszöbölése az, hogy új életbe kényszerülsz, és megtapasztalod az okozatot, amit a korábbi életedben indítottál el. ha ezt veszed alapul, akkor a reinkarnáció is ok, és okozat alapú, ezért kényszer, nem választás, döntés kérdése, és nem is a fejlődés, haladás a megvilágosodás felé a célja.

Általában az, amit visszakapsz, utal arra, hogy mi lehetett az, amivel okoztad. Azaz azt, amit visszakapsz másoktól, valamilyen hasonló formában te is megtetted korábban. Az időpont pedig nem fontos.

2020. szept. 28. 18:58
 2/4 Girlll3 ***** válasza:
88%
Magyarul folyton újjászületsz... hiszen kindig okozunk vmit
2020. szept. 28. 22:04
 3/4 Grimfox ***** válasza:
77%
Nagyjából igen. Ez a hindu megközelítés. A buddhista tanok erre épültek rá azzal, hogy a karma megismerésével, és az új karma alkotásának elkerülésével el lehet érni az újjászületések megszűnését. Ehhez persze szükséges a buddhisták megvilágosodása.
2020. szept. 28. 22:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen.köszi köszönöm szépen a válaszukat kérdésemre mindenjot kívánok önöknek is viszlát.
2020. szept. 29. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!