Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Egyetlen nagy univerzális...

Egyetlen nagy univerzális tudat van? Az elkülönültség csak illúzió, a fizikai világ pedig csak ezekben az elkülönült tudatdarabkákban létezik?

Figyelt kérdés

2020. júl. 13. 22:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
35%
#10 Zolikám, nem kéne!
2020. júl. 16. 09:47
 12/13 ádehoyg ***** válasza:
100%

Kérdező, ha bizonyosságra vágysz, szerintem már kaptál választ, hisz kétkedsz a materializmus igázában. Sajnos abban nem hinném, hogy segíthetnék megszilárdítani a hited, mert rengeteg minden befolyással lehet arra amit mondhatnék neked/amit igaznak vélek. Viszont vannak univerzális igazságok, melyeket a tudomány is igazol és talán segítségedre lehetnek.

Tudtad például, hogy a világegyetem egészének a látható, tapintható, vizsgálható része csupán kb.4,6%? A fennmaradó rész 23% sötét anyag és 72% sötét energia. \wiki:sötét anyag\

Szóval ha meg akarod vizsgálni és érteni a világegyetem összességét, akkor csupán ennek 4,6 százalákát lennél képes megismerni, hisz a többi nem materiális anyag. Ez olyan, mintha ki szeretél olvasni egy könyvet de csak az "a" meg mondjuk a "h" betűtket ismernéd. (Ez csak egy fiktív példa).

A tudomány jó, de nem adhat teljes képet a világmindenségről. Az ilyen és ehhez hasonló információk ismerete stabil alapot adhat kutatásaidnak. Persze ha valóban az igazságot keresed nem pedig önigazolást. Mert sajnos sok ember a hitéhez, világnézetéhez keres bizonyítékokat, hogy alátámassza azokat és ezáltal önigazolást nyerjen. Pedig a dolgok pont fordítva működnek. Megvizsgálsz valamit és abból következtetéseket levonva próbálod megérteni a dolgok működését, nem pedig kijelentesz valamit és azt próbálod igazolni egy random bizonyítékkal, mely valószínűleg nem is azt hivatott alátámasztani.

2020. júl. 17. 02:33
 13/13 anonim ***** válasza:
Számomra a legfurcsább az, hogy annyi filozofálgatás után, 2022-ben még mindig ott tartunk (tartok), hogy a szolipszizmust az idealizmus szubjektív irányzatának tartjuk (tartom). Annál nincs is objektívabb, hogy mindent egy valami alá vonunk be. És tetszik vagy sem, ez az igazság. Csak egy tudat van! Én pedig ezt most magamnak írom abban a téves tudatban, hogy mások fogják elolvasni amit írok, pedig dehogy. Én leszek az is. Na megyek, beveszem a gyógyszereimet... whiskyvel...
2022. jún. 15. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!