Egyetlen nagy univerzális tudat van? Az elkülönültség csak illúzió, a fizikai világ pedig csak ezekben az elkülönült tudatdarabkákban létezik?
Kérdező, ha bizonyosságra vágysz, szerintem már kaptál választ, hisz kétkedsz a materializmus igázában. Sajnos abban nem hinném, hogy segíthetnék megszilárdítani a hited, mert rengeteg minden befolyással lehet arra amit mondhatnék neked/amit igaznak vélek. Viszont vannak univerzális igazságok, melyeket a tudomány is igazol és talán segítségedre lehetnek.
Tudtad például, hogy a világegyetem egészének a látható, tapintható, vizsgálható része csupán kb.4,6%? A fennmaradó rész 23% sötét anyag és 72% sötét energia. \wiki:sötét anyag\
Szóval ha meg akarod vizsgálni és érteni a világegyetem összességét, akkor csupán ennek 4,6 százalákát lennél képes megismerni, hisz a többi nem materiális anyag. Ez olyan, mintha ki szeretél olvasni egy könyvet de csak az "a" meg mondjuk a "h" betűtket ismernéd. (Ez csak egy fiktív példa).
A tudomány jó, de nem adhat teljes képet a világmindenségről. Az ilyen és ehhez hasonló információk ismerete stabil alapot adhat kutatásaidnak. Persze ha valóban az igazságot keresed nem pedig önigazolást. Mert sajnos sok ember a hitéhez, világnézetéhez keres bizonyítékokat, hogy alátámassza azokat és ezáltal önigazolást nyerjen. Pedig a dolgok pont fordítva működnek. Megvizsgálsz valamit és abból következtetéseket levonva próbálod megérteni a dolgok működését, nem pedig kijelentesz valamit és azt próbálod igazolni egy random bizonyítékkal, mely valószínűleg nem is azt hivatott alátámasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!