Azt nem értem, hogy ha valaki rosszat tesz ebben az életben, akkor azt visszakaphatja még ebben az életben is (mert amit adsz, azt kapod vissza, igy szol a mondás), vagy a következő életében kapja vissza, és vele is igy fognak bánni?
Bármelyik pillanatban(ez élet, következő élet) visszakaphatja...és kapja is..de lehet még észre sem veszi...:)
üdv
25/F
LastOne.Left
A karma alaptörvényei szerint a tettek következménye adott életen belül realizálódik először. Következő életbe csak a szellemi végeredmény és kiindulási állapot közti különbség alapján kerülnek dolgok, de ezek nem közvetlenül a tettek eredményei.
Namaste
Valószínűleg úgy van ez, hogy ha hibát követsz el, megkapod a lehetőségét annak is, hogy jóvá tedd. Mégpedig ebben az életben. Csakhogy ekkor még nem ismered fel, hogy ez egy lehetőség, mint ahogy azt sem, hogy hibát követtél el, vagy ha a hibát elismerred, nincs elég bűntudat benned ahhoz, hogy megbánd és megpróbáld jóvátenni. Azt mondják, halálunkkor keresztülmegyünk egy tisztítótűz-szerű állapoton, aminek semmi köze a keresztényi purgatórium-képen, inkább egyfajta audiencia, ahol az ember visszanéz adott életére, és mestereinek referál az életben elvégzett dolgokról. A halálközeli élményen átesettek is ezt állítják. Itt objektíven, összefoglalva látod az életed hibáit, és felismerve ezeket a következő élettervedet már úgy kezded el készíteni, hogy abban minél kedvezőbb lehetőséget kapj a helyrehozatalra. (ez egyébként nem jó vagy rossz, vagy bűn kérdése, inkább az, hogy egy helyzetet megnéztél innen, akkor legközelebb meg kell nézned amonnan is, csak hogy lásd, a kettő egy és összertozik, egymás nélkül nem teljes a tapasztalat)
A karma tehát erről szól, lehetőségről, és nem sorscsapásról. Aki szörnyű sorsa mögött is felismeri a lehetőséget, az abszolút jóakaratot, az bölcsen éli életét és gazdag lesz lélekben. Én ezért nem undorodom a csövesektől, mindig az jut eszembe: istenem, milyen tiszteletreméltó, hogy ilyen nehéz sorsot vállaltak, nekem biztos nehezen menne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!