Ha a lelkek újra és újra visszatérnek haláluk után, akkor vajon mióta van az, hogy csak ugyanazok élnek a Földön?
Ez egy igen jó kérdés, nekem mondjuk egy másik elmélet jutott eszembe az újjászületés kapcsán, méghozzá az, hogy ha minden ember újjászületik mikor meghal, akkor hogyan növekedhet a népesség?
Adott az egyszerűség kedvéért 7 és fél milliárd ember. Meghal 100, újjászületnek, lesz megint 100,ergo anem változik hosszútávon az össznépesség.
Ez pedig máris üti az újjászületés elméletet, legalábbis számomra.
A kérdésedre válaszolva szerintem több ezer éve is lehetne, de nem hiszek ebben.
Folyamatosan születnek új lelkek, illetve vissza is olvadnak a teremtőbe. Az univerzumban egyébként is több lélek létezik, mint amennyi aktuálisan van a Földön, így a népesség szaporodásával ezek is leszülethetnek a bolygónkra.
Az előző válaszadó gondolatmenete nem az újjászületést cáfolta, hanem azt az elméletet, mely szerint folyamatosan csak ugyanazok a lelkek születnek újjá a Földön.
Az előbb elírtam a példáknál a számot, de a lényeget lehet érteni szerintem. 3 lélek példája 180 év leforgása alatt:
1. 3 életet él, 90,70 és 20 évet.
2. 2 életet él, 99, 81 évet.
3. 9 eletet él, 9 x 20 évet.
Tehát 180 év alatt lehetnek olyan lelkek, akik több évet élnek le, ezért lehetne népességnövekedés ennél a példánál. Egyébként én sem hiszek ebben, csak a számok nagy törvénye miatt hoztam egy ilyen példát.
Ha azt vesszük, hogy a lelkek mindegyike mindíg adott a világban, és nem születnek újak, vagy tűnnek el egyesek valahogyan, akkor elvileg adottnak kell lennie X léleknek, ami állandó.
Ebben az esetben a népesség nem változik, hiszen ha halálakor a lélek új testbe költözik, akkor csak rövid időre lesz kevesebb a népesség, majd újra visszaáll. Ha időbe telik, akkor is csak ingadozik, de a lelkek számánál több nem lesz.
Ha azonban a lelkek száma változhat a világban mindkét irányba, akkor nyilván van rá esély, hogy növekedjen, mindössze annyi a kérdésem, a teremtő miért hagyja túlnépesedni a nyáját? :D
Nekem az az elméletem, hogy:
1. ha csak 1 adott generáció létezik, amik száma X és ők reinkarnálódnak folyamatosan, akkor is felfedezhető népességnövekedés a korábban leírt módszer alapján.
2. ha van több generáció is, akkor azok egymást kiegészítve szintén népességnövekedést okoznak.
De igazából ki tujda... 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!