Milyen bizonyítékok vannak a reinkarnáció ill. a lélek, szellem további létezésére a halál után?
Megkérdezhetem, hogy milyen - akár közvetlen, akár közvetett - bizonyítékot tudnál elképzelni, és hitelesnek elfogadni 1) a lélek létezésre a fizikai halálon túl, illetve 2) a reinkarnációra?
(A kérdést nem kizárólag a kérdezőnek szántam, szívesen veszem, ha bárki más válaszol.)
Én úgy képzeltem, hogy a lélek az elektromosság és a test a 60 vattos neon. Ha kiég számára minden megszűnik, még a feszültség is, de attól még a fázis megmarad, új izzó és az élet megy tovább.
de ahogy leírtad rendesen elgondolkoztatott
"Bizonyíték" lehet akár
- az hogy megfigyelések alapján pár grammot (23gr) veszít a test a halál beköveztével.
- a klinikai halált megélt személyek beszámolói hasonlóak, fény alagút, látja magát kívülről, látja mit csinálnak mások, hallja mások gondolatait amit egyébként nem lehetne tudnia.
- a tudatos testelhagyások (már aki képes rá) elbeszélései
- műtétek, balesetek után "személyiségcsere", addig sosem tanult idegen nyelvek beszélése, másnak gondolja magát ami, olyan hangszeren játszik amin előtte sosem stb.
- gyerekek szoktak emlékezni előző életeikre, hogy ki volt hány éves mi történt vele stb.
Utanuk lehet guglizni, rengeteg információ van fenn a neten is.
Természetesen ezek nem fix bizonyítékok, csak elgondolkodtatóak vagy érdekesek. Én elég szkeptikus vagyok, pl. szellemsztorikat azért sem említettem mert
kamunak tartom őket. Igazából senki sem tudja mi vár ránk. Valószínű semmi, csak megnyugtató számunkra a tudat hogy létünk nem véges, ezért próbálunk kapaszkodni minden ehhez köthető dologba.
Konkrét, megcáfolhatatlan bizonyíték nincs.
Hit kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!