Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Milyen bizonyítékok vannak a...

Milyen bizonyítékok vannak a reinkarnáció ill. a lélek, szellem további létezésére a halál után?

Figyelt kérdés
Mik a bizonyítékok arra, hogy a lelkünk és szellemünk tovább él, tehát hiteles magyarázat és bizonyíték arra, hogy létünk kulcsfontosságú része nem múlik el, arra, hogy a szellem (vagy aminek nevezzük) és a lélek tovább él?
2020. ápr. 25. 16:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
87%

Megkérdezhetem, hogy milyen - akár közvetlen, akár közvetett - bizonyítékot tudnál elképzelni, és hitelesnek elfogadni 1) a lélek létezésre a fizikai halálon túl, illetve 2) a reinkarnációra?

(A kérdést nem kizárólag a kérdezőnek szántam, szívesen veszem, ha bárki más válaszol.)

2020. ápr. 26. 09:31
 12/26 anonim ***** válasza:
27%
Nem ártana tisztázni először mi is az a lélek. A lélek a jelenlegi fogalmak szerint szigorúan a testhez kötötten létezik. Amennyiben anyagtalan (biztosan az, hiszen a test az a test és anyaga annak van), akkor nincs esély a túlélésre, mert az anyaghoz van kötve. Energiaként biztos nem létezhet tovább, mert az energiamegmaradás törvénye ezt nem teszi lehetővé.
2020. ápr. 27. 05:54
 13/26 anonim ***** válasza:
81%

Én úgy képzeltem, hogy a lélek az elektromosság és a test a 60 vattos neon. Ha kiég számára minden megszűnik, még a feszültség is, de attól még a fázis megmarad, új izzó és az élet megy tovább.

de ahogy leírtad rendesen elgondolkoztatott

2020. ápr. 28. 19:12
 14/26 anonim ***** válasza:
82%
A bizonyítékokat az elme saját magának teremti, ahogy tudást épít. Ami ma bizonyos, holnap kétes, másnap pedig teljesen nevetséges lesz, vagy fordítva. Egy külső forrás nem adhat bizonyítékot, ez fizikailag lehetetlen.
2020. máj. 6. 22:09
 15/26 anonim ***** válasza:
65%

"Bizonyíték" lehet akár

- az hogy megfigyelések alapján pár grammot (23gr) veszít a test a halál beköveztével.

- a klinikai halált megélt személyek beszámolói hasonlóak, fény alagút, látja magát kívülről, látja mit csinálnak mások, hallja mások gondolatait amit egyébként nem lehetne tudnia.

- a tudatos testelhagyások (már aki képes rá) elbeszélései

- műtétek, balesetek után "személyiségcsere", addig sosem tanult idegen nyelvek beszélése, másnak gondolja magát ami, olyan hangszeren játszik amin előtte sosem stb.

- gyerekek szoktak emlékezni előző életeikre, hogy ki volt hány éves mi történt vele stb.

Utanuk lehet guglizni, rengeteg információ van fenn a neten is.

Természetesen ezek nem fix bizonyítékok, csak elgondolkodtatóak vagy érdekesek. Én elég szkeptikus vagyok, pl. szellemsztorikat azért sem említettem mert

kamunak tartom őket. Igazából senki sem tudja mi vár ránk. Valószínű semmi, csak megnyugtató számunkra a tudat hogy létünk nem véges, ezért próbálunk kapaszkodni minden ehhez köthető dologba.

2020. máj. 7. 03:51
 16/26 anonim ***** válasza:
25%

Konkrét, megcáfolhatatlan bizonyíték nincs.

Hit kérdése.

2020. máj. 7. 09:01
 17/26 anonim ***** válasza:
65%
Te összetéveszted a lelket az egóval. A lélek az a tény, hogy létezel. Nincs identitása. Halálodkor tényleg megsemmisül minden, amit magadnak hittél, de mégis tovább létezel, és újjászületsz.
2020. máj. 7. 09:24
 18/26 anonim válasza:
100%
Akkor az agy maga, képes a saját kémiai folyamatait irányítani? Tehát ha nincs lélek és egy sor kémiai folyamat lezajlása miatt akarja valaki rommá verni az intézkedő rendőrt, de közben a "józanész" közbeszól, megnyugszik az illető és visszatér normál állapotba, akkor az csak az agy egyik vicce? Nincs benne semmi döntés, nincs ami döntsön, reflex minden és nem uralkodik senki az indulatain, csupán több savat köpött az agy, amit hirtelen lúggal semlegesített, hogy ne öljön meg senkit az egyén? Nincs célja egyetlen szervezetnek sem a földön, csak annyi, hogy az univerzum minden élhető szegletét teliszaporodják a sejtjeikkel, addig, míg tart a tüzelőanyag? :) De amúgy mindenki amiben hisz kb...
2020. jún. 29. 22:10
 19/26 anonim ***** válasza:
6%
Miért nem elfogadható a halál mint történés? A halálra van bizonyíték. A lélek továbbélésére nincs. A test, a lélek és a szellem együtt létezik. Nincsenek zombik, nincsenek szellemek. A test halálával megszűnik a lélek és a szellem is és nincs tovább. Ezt úgy lehet könnyen elképzelni, hogy a születésed előtt sem volt semmi.
2020. jún. 30. 07:20
 20/26 anonim ***** válasza:
19%
A lélek halhatatlansága a mi elképzelésünk a lélekről. Ezt el lehet fogadni, de nem mint tényt, hanem mint elképzelést.
2020. jún. 30. 07:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!