Ki miért hisz a reinkarnációban?
én igazából hiszek benne mert olvastam erről szóló könyvet ami meggyőzőtt róla,és a családom is ebben hisz. De én nem tapasztaltam még olyat ami egyértelműen arra utalna hogy létezik.
Esetleg valaki elmesélné hogy miért hisz benne vagy milyen bizonyítékai vannak amit megtapasztalt már?
Aki nem hisz benne az ne válaszoljon hogy ez baromság és nem létezik....
köszönöm
Miért ne hinnék benne?
Hát csak egyszer élünk! :D
Mindenki abban hisz amiben akar, amiben szeretne. Minden amit olvasol látsz azt megerősítésnek fogod venni (ún. önmegerősítés reflex) s mindent el fogsz vetni ami ezzel ellenkezik. Vallási kérdésekben soha nem lesz kézzelfogható tudományos bizonyíték.
Viszont ha kétségeid vannak akkor ezek szerint mégsem annyira erős a hited...
Én ezt a kérdést, dolgot logikailag, vagy talán úgy is lehetne mondani, hogy filozófiai értelemben következtettem ki.
Arról van szó, hogyha már egyszer megszülettünk, az nem nagyobb dolog, mint többször megszületni. Ezt talán már mondta is valaki, csak nem tudom a nevét. Csak úgy a semmiből szerintem nem jöhet létre a tudatunk. Hogyha eleve nem léteznének, akkor a semmiből szerintem nem jöhetne létre soha sem valami, csak azért, mert két sejt egyesült.
Az a nagy baj, hogy az ember teljesen azonosítja magát a testével, mert ez az érzés nagyon erős. De nem volt ez mindig így a történelem folyamán.
Minderre, az erre alapozott hitemre épül rá a sok minden, ami a könyvekben ezzel kapcsolatban olvasható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!