Lehet-e igazság alapja vagy egyáltalán nem?
No és a sajátodéban!
.
Az illető nő a gyakori "divat ezoterikus".
Olyannyira nem ismeri a témát, hogy akár pénzért taníthatná is!
A reinkarnáció tanai szerint a test halála után akár 100 éveket is bolyonghat a lélek, mielőtt KEGYELEMBŐL, újra tanulás lehetősége miatt újra testet ölthet.
Az illető nő nagyanyja nagyon rossz életet élehetett, ha egy hét után visszaküldték tanulni.
A másik, a nő tudatlanságának bizonyítéka: a lélek, a szellem nem csak egy héttel születés előtt költözik új testébe.
Szegény nő, egy általa kitalált, de igaznak hitt tévképzetben leledzik.
Ahogy az előttem szóló elmondta, a reinkarnáció nem csak egy héttel a születés előtt történik, hanem korábban a magzatba költözik a lélek, ezért a nő elmélete a lelke múltjáról egészen biztosan téves. Viszont én találkoztam egy elég elismert léleklátóval, aki szerint elő szokott fordulni, különösen hozzátartozók körében, hogy meghalt emberek szelleme ránk akaszkodik. (Persze nem lép a saját lelkünk helyébe, csak egyszerűen permanensen a testünkhöz kapaszkodik és tudattalan kapcsolatot létesít velünk, így befolyásol minket.) Ő legalábbis azt állította, hogy találkozott ilyen esettel. Ha igaza volt, az jól megmagyarázná a hölgy érzékelt képességeit. Mindenesetre amennyire én tudom, a tradícionális reinkarnációs tanok azt nem tartják lehetségesnek, hogy egy szellem ránk akaszkodva a Földön maradjon, de nekem az a megérzésem, hogy ez nem lehetetlen.
S ha már a tradicionális reinkarnációs tanoknál tartunk, annyit mindenképp érdemes megemlíteni, hogy nem tudom, honnan veszi az előző válaszoló, hogy általában száz éveket bolyongunk, mielőtt újra testbe születnénk. A buddhizmus egész biztosan nem ezt tanítja: azoknak az embereknek, akik nem a pokol-világokban és nem az isten-világokban születnek újra, márpedig ők a nagy többség, általában néhány hétnyi különböző köztes, ún. bardo-állapotok után újbóli földi testbeli reinkarnáció következik. Az persze lehetséges, hogy valaki eltölt pár száz évet egy isten-világban, azután születik vissza a Földre, de az semmiképp nem "bolyongás", hanem egy önmagában kerek, fizikai test nélküli, isteni szellemtestben való élet. De a hatalmas többség a földi lét után rövid úton reinkarnálódik a Földre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!