Hogy hozhatom rendbe a karmámat?
Figyelt kérdés
Nem vagyok semmilyen vallásos, de a karmában nagyon hiszek.
Alapvetően jó embernek gondolom magamat, csak volt egy-két megkérdőjelezhető döntésem, amit megbántam. Tényleg, nem csak úgy mondom, nagyon bűntudatom van miatta.
2020. jan. 2. 13:02
2/4 anonim válasza:
Az őszinte megbánás automatikusan feloldja a karmát.
Ezt részben át is vette a kereszténység, az utolsó kenettel, akkor is elérheted az üdvösséget, ha az utolsó pillanatban, az utolsó gyónással őszintén megbánsz mindent.
A hangsúly mindkét esetben az őszintén van.
A karma célja, hogy tanítson, ha megtanultad a leckét, akkor már felesleges, hogy büntessen.
3/4 anonim válasza:
Teljes meggyőződéssel 0% kétellyel mondjad ki hangosan.
Feloldom a karmám.
4/4 anonim válasza:
Az előző válaszolókkal ellentétben én úgy tudom, hogy a buddhizmus tanításai szerint a karmikus terhektől való megszabadulást általában nem lehet egy őszinte megbánással vagy kijelentéssel feloldani. Ha ennyire könnyű lenne, minden magas spirituális rezgésen élő ember pillanatok alatt megszabadulhatna a karmikus terheitől. Ez nyilván nincs így. A karma feloldását úgy lehet elérni, hogy türelmesen várod az életed feladatait, kihívásait, amelyek a karmádból erednek, a és megpróbálsz továbbra is az Úton járva megküzdeni velük. Ezt nem lehet siettetni, és könnyen lehet, hogy az ebben az életedben összegyűjtött karmikus terheid feloldására csak a következő életeidben kapsz majd lehetőséget. A mai ember szinte mindig mindent azonnal akar megoldani, kijavítani, pedig meg kellene tanulni angyali türelemmel várni a dolgokra. Ez nem azt jelenti, hogy ölbe tett kézzel üljünk, hanem azt, hogy ne siettessünk semmit, illeszkedjük az élet természetes ritmusához, az izgága belsőnket csendesítsük le. A karmánkból eredő feladatok is eljönnek majd a maguk megfelelő idejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!