Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Minden lélek egy idős csak...

Minden lélek egy idős csak van aki fejlődik van aki meg csak a karma kerekén pörög?

Figyelt kérdés

2019. aug. 25. 16:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ismerettel rendelkezni és tudni, két külön dolog.
2019. aug. 25. 21:50
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
Miért létezik az ego?
2019. aug. 25. 22:02
 13/18 anonim ***** válasza:
68%

Milyen értelemben? Mi az oka a létrejönnétek, vagy milyen okból jön létre?

2019. aug. 25. 22:37
 14/18 anonim ***** válasza:
Mind Istennel egyidős, csak önálló lényként, entitásként nem. Tehát arra gondolok, hogy Isten úgy kezdett el teremteni, hogy felosztotta önmagát. Egyébként asszem, a Mennyországban nem lehet az időt értelmezni:). Ráadásul a Mindenség létezésének kezdete nem azonos itt a földi életünk beli korunkkal, tehát amennyi időt itt töltünk, azzal. Mindenki fejlődik, a karma is tanít, kiegyenlítődésre törekszik. Tehát, ha megfordítva visszakapjátok ezt a szituációt, akkor megérzed, hogy milyen a másik oldalon , a másik szerepben lenni, ezáltal megtanulod, és tudni fogod , hogy ez rossz, ezáltal jóeséllyel nem teszed mással. De ha mégis, megint visszakapod, mert ami magot elvetsz ,az fog kihajtani. Jó tett helyébe viszont jót várj, de az is lényeges, hogy ne érdekből tegyél jót, hanem őszinte, segítőszándékkal. Jószívvel, jóindulattal, szeretettel, támogatólag, nempedig azért, hogy ebből majd a későbbiekben te is profitálj, és hogy majd a későbbiekben te is kérhess egy szívességet, hanem önzetlenül. Erről a részéről még nincs kiforrott elméletem, de szerintem ha valamilyen hátsószándékkal teszel jót, hogy később majd profitálj, akkor szerintem akkoris megtérül a jócselekedet, csak esetleg majd egyszer valaki téged is kihasznál. Pl akár visszaél a naivitásoddal. Vagy pl nemtom, neadjisten lerobban a kocsid, jön valaki, aki megjavítja, gondolod, de rendes, aztán mikor végez, nem szólt előre, de kér 5000 Ft-ot. De egyébként ennél durvább is van, tehát ez még oké lehet, ez még talán belefér. De van durvább is , akkor most már azt is leírom, ilyen valóság alapú horroros videó-gyűjtésben láttam. Az volt a sztori, hogy csaj sötétben vezetett az országúton, és akkor mellé gurult egyszercsak egy másik kocsi, átszólt az ablakból, hogy ott ment mögötte, és látta, hogy valami nem stimmel hátul a kocsijával, de ha gondolja, szívesen megjavítja. És akkor nem javította , ponthogy akkor rontotta el, és a kocsi X méteren belül lefulladt, és csaj még asszem nem kezdett gyanakodni, és akkor mondta a csávó, hogy lesz ott valami szerviz, vagy szálloda, vagy valami, ahol majd talán tudnak segítséget kérni, ő meg elviszi odáig. Na de és szal na , ez a pasas nem volt jószándékú egyébként, de a csaj megmenekült. Ja meg asszem ott volt még a csajnak a babája is, ő is megmenekült. Ezt már csak azért írtam le, mert tanulságos lehet. Szal ez meg nem feltétlen karmikus dolog már, csak tényleg tanulságos lehet.
2019. aug. 25. 23:16
 15/18 ******?! ***** válasza:
52%

"Ismerettel rendelkezni és tudni, két külön dolog."

És, amit te tudsz azt csak "te" tudod, nem "mi" tudjuk, így pedig csak üres beszéd. Megértem, hogy ki-magát hiszi ezó-hívőnek vagy szkeptikusnak és a kritérium belül "próbál" maradni, de a látszat lenyűgözően siralmas. És itt nincs olyan, hogy "a látszat néha csal." Ami csal az az ítélő és a megértő készség.

2019. aug. 25. 23:51
 16/18 anonim ***** válasza:
83%

Magad is megbizonyosodhatsz az én jelentőségtelenségéről, ha elkezded leválasztani magad az elmédről ,ezáltal pedig elkezd feloldódni az egód. Elég fájdalmas egy folyamat, mert konkrétan azt éled át, amit a fizikai halállal is átélnek az emberek, tehát meghal a személy, az egó, az individuum, ami utána marad, az a tökéletes és mindent meghaladó béke. Ez után bármi történik veled az életben, soha többé nem fogsz negativitást átélni. Az élet egy játékká válik számodra, mert felismered, hogy mennyire nincs jelentősége annak, hogy mi történik. A személy hiszi azt, hogy van jelentősége. Ezért talál ki mindenféle elméleteket önmaga újjászületéséről.

Sok spirituális kereső azt hiszi a megvilágosodás a személy megjavításáról szól. Pedig nem. A személy megszüntetéséről, az egótlan tudatállapotról szól. A dualitás, az emberi mivolt fölé emelkedésről, az emberi természet meghaladásáról szól. Ebben a magasabb tudatállapotban nem léteznek azok a dolgok, amik az emberi tudatállapotban. Se a haláltól való félelem, se a negativitás. A haláltól való félelem illúziójának felismerésével jön rá az ember, hogy valójában nem létezik halál.

2019. aug. 26. 11:06
 17/18 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként örülnötök kéne a negativitásnak, mert a negativitás mentén vagytok képesek felismerni az egót, és tovább lépni rajta.

Ezért van az, hogy a nehéz sorsú emberek nagyobb eséllyel világosodnak meg, mint azok, akiknek könnyű életük van.

2019. aug. 26. 11:17
 18/18 ******?! ***** válasza:

#16 Szerintem az összefoglalód rengeteg hibákat tartalmaznak . Valójában túl hosszú lenne leírni, ráadásul nem is akarlak kioktatni, mert, fárasztó lenne és felesleges.

Csak példáknak, hogy legyen kiindulási pont.

Leválasztott elme.

Meghalt személy(ek). <<-- halálközeli élmények.

Tökéletesség. <<-- ez szubjektív és nem létezik.

Negatív-pozitív felfogás.

Események és saját pozíció figyelmen kívül hagymása. ——>> "Az élet egy játékká válik számodra, mert felismered, hogy mennyire nincs jelentősége annak, hogy mi történik."

"Sok spirituális kereső azt hiszi a megvilágosodás a személy megjavításáról szól. Pedig nem. A személy megszüntetéséről, az egótlan tudatállapotról szól."

...? <<-- szótlan vagyok.

"Ebben a magasabb tudatállapotban nem léteznek azok a dolgok, amik az emberi tudatállapotban. Se a haláltól való félelem, se a negativitás. A haláltól való félelem illúziójának felismerésével jön rá az ember, hogy valójában nem létezik halál."

Feltehetem azt a kérdést, hogy a halál illúziójának a fordítottja? Kb. ugyan-olyan horderejű, mint az ellenkezője, igaz?

2019. aug. 27. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!