Hisztek az új elméletben miszerint a vilàgunk csak egy központi tudat kivetülése és a testünk pedig a tudatunk kivetülése?
Az isten eléggé félre van értelmezve az egó által. Olyan isten, ami e/3-ban értelmezendő, nem létezik. Isten saját magát osztotta fel milliónyi emberre, állatra, növényre, tehát minden isten, te is az vagy. Tehát a teremtő és a teremtett egy és ugyanaz.
Jézus is volt, persze. Jézus ugyanolyan férfi vagy nő volt, mint te, aki felismerte, hogy végső soron csak egy tudat létezik, ami maga az egész Univerzum. Ezért is mondta, hogy "nézz egy kőbe, és én ott vagyok". Azt is mondta, hogy "boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa". A lélek alatt az egót értette. Olyan emberekre gondolt a lelki szegények alatt, akik nem hiszik azt, hogy az egy tudattól elkülönülőek, tehát hogy másoktól megkülönböztethető lelkük van. A mennyeknek országa alatt pedig az elkülönülés illúziójából fakadó szenvedéstől mentes életre gondolt. A mennyország nem egy hely, hanem egy tudatállapot. Az egótlan tudatállapot.
Az első része nem új. Sok ezer éves indiai filozófiákkal azonos.
Csupán a fogalmak/szavak jelentése eltér az esetleg megszokottól.
... de ezzel mindigis kavarodás volt.
Ha a tudatom kivetülése lenne a testem, egyáltalán nem úgy néznék ahogy.
És a válaszom: nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!